Hlavní obsah

Jak snáším porážky? Špatně, jsem jen lepší herečka, říká Serena po šokujícím konci

Melbourne/Praha

Téměř dvě a třičtvrtě hodiny bojovala Serena Williamsová o postup do osmifinále proti Wang Čchiang. Před svou houževnatou soupeřkou se však musela sklonit a po setech 4:6, 7:6 a 5:7 tak bude z Australian Open odjíždět překvapivě už po třetím kole. „Po druhém setu jsem si myslela, že to dotáhnu a vyhraju, ale udělala jsem příliš mnoho chyb,“ přiznala třiadvacetinásobná grandslamová vítězka.

Sestřih zápasu Serena Williamsová - Wang ČchiangVideo: sntv

 
Článek

Mnoho fanoušků doufalo, že si Serena Williamsová dojde na letošním Australian Open pro čtyřiadvacátý grandslam. Avšak nestane se tak. Proti byla už ve třetím kole Wang Čchiang, která americkou tenistku porazila po setech 6:4, 6:7 a 7:5. Čínská tenistka tak Američance oplatila porážku z loňského čtvrtfinále na US Open a postarala se tak o zatím jednu z největších senzací tohoto turnaje.

Letošní vítězka turnaje v Aucklandu tak z Australian Open bude odjíždět dříve, než byla zvyklá. „Po druhém setu jsem si myslela, že to dotáhnu a vyhraju,“ přiznala Williamsová na oficiálním webu turnaje. „Vůbec mě nenapadlo, že bych to nezvládla. Udělala jsem ale příliš mnoho chyb,“ uvědomovala si.

„Upřímně musím říci, že jsem si to prohrála. Soupeřka dobře servírovala a jako by to na returnu vůbec nebyla Serena. To je to. Vůbec jsem nehrála jako profesionálka. Vůbec to nebylo dobré,“ vysvětlovala s tím, že porážky snáší stejně špatně, jako když byla mladší. „Jen jsem už lepší herečka,“ prohlásila s úsměvem.

„Umím už předstírat, že nechci třísknout do zdi, i když bych to nejraději udělala,“ líčila dál. V kariéře hodlá pokračovat, neboť zisk čtyřiadvacátého titulu je stále jejím obrovským přáním. „Rozhodně budu trénovat dál. Stále doufám, že ten grandslamový rekord můžu vyrovnat, jinak bych už tady nebyla. Prohrávat není žádná zábava,“ dodala legendární tenistka.

Reklama