Hlavní obsah

Paráda! Obhájkyně titulu Krejčíková je na Australian Open v semifinále mixu

Praha

Paráda! Barbora Krejčíková si na Australian Open zahraje semifinále smíšené čtyřhry a stále tak drží šanci na obhajobu loňského titulu. V dnešním čtvrtfinálovém duelu spolu s Chorvatem Nikolou Mektičem deklasovali za pouhých 48 minut hry ukrajinsko-indický pár Naďa Kičenoková, Rohan Bopanna 6:0, 6:2.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Barbora Krejčíková si zahraje na Australian Open o titul ve smíšené čtyřhře

Článek

Pouhých dvacet minut trvala úvodní sada. Krejčíková s Mektičem vzali svým soupeřům třikrát servis a bez většího úsilí šli do vedení 1:0. Ve druhém setu si česko-chorvatská dvojice přivlastnila první brejk za stavu 1:1 a náskok již nepustila.

Krejčíková v minulém roce získala titul ve smíšené čtyřhře s Američanem Rajeevem Ramem, teď o něj bude po boku Mektiče bojovat s vítězem zápasu mezi americko-britským párem Matteková-Sandsová, Jamie Murray a domácí dvojicí Sharmaová, Smith.

Brněnská rodačka byla letos i v semifinále turnaje ve čtyřhře spolu s Kateřinou Siniakovou, kde však nad jejich síly byl pár Strýcová, Sie Šu-wej.

Krejčíkové se na Australian Open dařilo i ve dvouhře, kde se přes kvalifikaci dostala až do druhého kola. Tam podlehla ruské tenistce Jekatěrině Alexandrovové.

Australian Open (dotace 71 milionů australských dolarů):
Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Krejčíková, Mektič (5-ČR/Chorv.) - N. Kičenoková, Bopanna (Ukr./Indie) 6:0, 6:2
Juniorky: Čtyřhra - semifinále:
Ealaová, Nugruhová (4-Fil./Indon.) - L. Fruhvirtová, Bartoneová (1-ČR/Lot.) 1:6, 7:5, 10:8
Ostatní výsledky najdete zde >>>

Reklama

Související témata: