Hlavní obsah

Turnaje před Australian Open se možná odehrají jen v Melbourne

Melbourne

Australský tenisový svaz (TA) příští týden rozhodne o podobě lednového programu před Australian Open, který ovlivňuje koronavirová situace. Organizace Tennis Australia podle médií zvažuje, že kvůli omezenému cestování v rámci země uspořádá mužský turnaj ATP Cup, jehož premiérový ročník se letos konal v Perthu, Sydney a Brisbane, pouze v dějišti grandslamu Melbourne.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto.

Článek

"Tenisté přijedou v polovině prosince, před začátkem (australského) léta absolvují dvoutýdenní karanténu a pak je čekají čtyři týdny tenisu. Buď bude všechno pouze v Melbourne, nebo budou turnaje v různých městech a potom Australian Open v Melbourne," řekl TA Craig Tiley australským médiím.

Organizátoři přípravných lednových turnajů v Brisbane, Adelaide a Canbeře uvedli, že se svými akcemi stále počítají podle plánu. "Děláme maximum možného. Spolupracujeme s vládou i místními úřady," uvedl ředitel turnaje v Adelaide Alistair MacDonald.

Tiley řekl, že TA požádala o to, aby tenisté mohli hrát turnaje za přísných hygienických podmínek i během čtrnáctidenní karantény po příletu do Austrálie. Povolení však ještě TA od úřadů nedostala.

"Naším cílem bude ochránit společnost, takže hráči by se pohybovali pouze mezi hotelovým pokojem a kurty, aby bylo zajištěno bezpečné prostředí. A samozřejmě se v této 'bublině' bude hodně testovat. Snahou bude vytvořit nejzabezpečenější 'bublinu' na světě," uvedl Tiley.

Čísla nově nakažených covidem-19 v Austrálii pomalu klesají, ale omezení ve vnitrostátním i mezinárodním cestování jsou stále v platnosti.

Reklama

Související témata: