Hlavní obsah

Murray kvůli covidu možná přijde o Australian Open

Londýn/Praha
Aktualizováno

Bývalá světová jednička Andy Murray možná přijde kvůli pozitivnímu testu na koronavirus o Australian Open. Pětinásobný finalista úvodního grandslamu tenisové sezony nastoupil do domácí izolace a odložil plánovaný víkendový odlet do Melbourne, ale věří, že se vydá do Austrálie později a včas, aby stihl povinnou karanténu. Ze hry je kvůli nákaze už jistě Američanka Madison Keysová, která oznámila, že po pozitivním testu už se startem v Austrálii nepočítá. Turnaj začne 8. února.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Britský tenista Andy Murray se covidu nevyhnul

Článek

Tenisté musejí na australském území před grandslamem strávit v karanténě dva týdny. Třiatřicetiletý Brit přitom právě kvůli obavám z nákazy zrušil start na turnaji v Delray Beach na Floridě, aby minimalizoval riziko. Covidu-19 se však nevyhnul.

Trojnásobný grandslamový šampion se cítí po zdravotní stránce dobře. Karanténu tráví v Londýně. Protože je v žebříčku až na 123. místě, dostal pro hlavní soutěž v Melbourne divokou kartu.

Rovněž Keysová měla pozitivní test těsně před cestou, místo plánovaného odletu nastoupila do domácí izolace. "Jsem velice zklamaná, že nebudu moci v příštích týdnech hrát. Zvlášť když vím, jak jsem v přípravě tvrdě trénovala a kolik úsilí australští pořadatelé dali do toho, aby se turnaj mohl uskutečnit," napsala Keysová na twitteru.

Reklama