Hlavní obsah

Strýcová vzala fandy do pokoje, zavřené Kvitová i Krejčíková se rozplývají nadšením

Melbourne/Praha

Jsou v bublině, z níž je jen tak nepustí. Tenisový svět se přestěhoval na jižní polokouli, hvězdy na sítích ukazují první obrázky z toho, na co v Austrálii narazily. V hotelu v karanténě na další dění čekají i české hráčky. Nejen pro ně bude vrcholem první části sezony Australian Open v Melbourne, jen minimum přípravných turnajů se odehraje před tím.

Foto: Morgan Sette, ČTK/AP

Japonka Naomi Ósakaová po příletu do Adelaide, kde bude čekat v karanténě a pak se chystat na Australian Open.

Článek
Fotogalerie

Kdysi pohodová cesta za exotikou, pozoruhodnými tvory z místní fauny, ale hlavně za tenisem se pro letošek změnila k nepoznání. Koronavirově relativně čistá Austrálie má strach, aby k ní ostatní svět nezatáhl nebezpečí. Nic jiného než hotel a kurty tak nebudou tenisté v tomto ročníku prvního grandslamového klání sezony poznávat.

Do 8. února má být podle předpokladů pole tenistů natolik vyčištěné od případných koronavirových potíží, že první vrcholná akce roku bude moci začít.

Ale prozatím je to tak trochu nuda v zemi, kterou tenisté loni opouštěli jako spálenou. Děsivé požáry tehdy vyvolaly lítost nad osudem tamní přírody, záhy ale začal svět trápit jiný problém, který vydržel doteď.

A kvůli němu tedy teď ty spousty fotek ze zajetí v hotelových pokojích, nanejvýš na balkonech. Trénovat se bude podle koronavirové situace. Při běžné podobě dvoutýdenní karantény po příletu do Austrálie mohou tenisté za účelem přípravy hotel opustit, a to nanejvýš jen na pět hodin denně. Ale zjevně pozitivně naladěná Petra Kvitová už na sítích stihla optimisticky pozdravit  Melbourne.

Obrazy z karantény nabídla po domácku oděná Barbora Strýcová, která obrazně řečeno vzala fanoušky až do pokoje. První foto od protinožců poslala svým příznivcům i Barbora Krejčíková. „Slovy nemohu vyjádřit, jak jsem šťastná, že jsem v Melbourne," vyhlížela také pozitivně příští dění česká hráčka.

Reklama