Hlavní obsah

Nadala před Australian Open stále trápí zablokovaná záda

Melbourne

Španělský tenista Rafael Nadal stále neví, zda bude do pondělního startu Australian Open dostatečně fit. Druhý hráč světového žebříčku má stále problémy se zády a už nyní je jasné, že nenastoupí k pátečnímu utkání ATP Cupu proti Řecku.

Foto: Morgan Sette, Reuters

Rafael Nadal na snímku z exhibice v Adelaide.

Článek

Nadal vynechal kvůli zablokovaným zádům už úterní úvodní duel loňských finalistů v týmové soutěži proti domácí Austrálii. "Trochu se to zlepšilo, ale pořád na tom nejsem tak, abych mohl jít a odehrát zápas naplno," řekl dvacetinásobný grandslamový šampion španělské televizi Movistar+.

Čtyřiatřicetiletý Nadal si dnes hodinu zatrénoval v aréně Roda Lavera. "Není to tak, že bych na tom byl opravdu špatně, ale nejsem na tom ani tak dobře v tom smyslu, že bych mohl hrát," dodal.

Možnost, že ho zdraví v Melbourne na kurt nepustí a přijde o šanci překonat rekord v počtu grandslamových titulů, o který se momentálně dělí s Rogerem Federerem, Nadala příliš netrápí. "Musí to jít postupně, nejdřív vůbec na Australian Open hrát. A pokud to nepůjde, sezona pokračuje. Abych pravdu řekl, grandslamovými tituly jsem nikdy posedlý nebyl," uvedl.

Reklama