Hlavní obsah

Kritické chvíle české hvězdy. Skoro jsem omdlévala, měla jsem závratě, přiznala Muchová

I světová jednička Ashleigh Bartyová se nakonec musela sklonit před tenisovým uměním jediné zbývající české zástupkyně na Australian Open Karolíny Muchové. Dlouho to však vypadalo, že středeční čtvrtfinále bude mít jednoznačný průběh v neprospěch olomoucké rodačky. „Skoro jsem omdlévala,“ přiznala po zápase Muchová. Jenže ošetření od lékařů a pauza v šatně všechno změnily. Jako politá živou vodou se vrátila na kurt 27. hráčka světa a přišel šokující obrat. Po výsledku 1:6, 6:3, 6:2 si poprvé v kariéře zahraje semifinále grandslamu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového zápasu Australian Open Muchová - BartyováVideo: sntv

 
Článek

S postupovými ambicemi Muchové to během první části zápasu nevypadalo vůbec růžově. První sadu ztratila 1:6 a když v úvodu druhého dějství přišla o podání a prohrávala 0:2, na tváři se objevila slza. Česká hráčka pak snížila, na dvorec za ní ale museli přispěchat lékaři.

Necítila se dobře, a tak si za stavu 1:2 vyžádala ošetření. "Bylo docela teplo a pokoušely se o mě závratě. Skoro jsem omdlévala," uvedla. Proto odešla na pár minut z kurtu do útrob stadionu. "Změřili mi tlak a teplotu. Hlavně mě zchladili, což pomohlo. Asi mě zachránil led," mínila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Muchová na tiskové konferenci po senzačním postupu do semifinále AOVideo: sntv

A pak to přišlo. Muchová se rozhodla přepsat scénář melbournského thrilleru a reparát po druhém nástupu na hřiště složila na jedničku. Vyhrála 11 ze 13 gamů a zápas otočila. Stejně jako už několikrát na letošním prvním grandslamovém turnaji sezony.

Foto: Kelly Defina, Reuters

Česká tenistka Karolína Muchová ve druhém setu čtvrtfinále Australian Open rozjela k senzačnímu výkonu.

"Nevím, čím to je, ale vypadá to, že to je tradice," přiznala. "Snažím se začít dobře, ale nějak to nejde. Snažím se pak dostat do hry, přestat dělat lehké chyby a jsem ráda, že v průběhu zápasů se vždy zvedám," řekla Muchová, která si v duelu proti světové jedničce došla pro životní výsledek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama