Hlavní obsah

Postará se Muchová o další senzaci na Australian Open? Fanoušci jí věří, experti jsou opatrnější

Praha

Česko propadlo tenisové horečce a může za to Karolína Muchová. Mladá hráčka postoupila na prvním grandslamovém turnaji roku - Australian Open do semifinále. Experti i fanoušci si uvědomují, že podobné úspěchy nepřicházejí každý den. Mladé Češce se postaví Jennifer Bradyová a ta je podle expertů Chance jasnou favoritkou (1,55:1). „Fanoušci ale sázejí víc na českou hráčku. Sedmapadesát procent všech tiketů má na sobě coby vítěze Karolínu s kurzem 2,60:1," prozrazuje Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Další senzační obrat předvedla na Australian Open česká tenistka Karolína Muchová.

Článek
Fotogalerie

Muchovou čeká první grandslamové semifinále v kariéře. Nemá se ale čeho bát, vždyť naposledy vyřadila světovou jedničku a domácí hvězdu Bartyovou. Senzační obrat ukázala proti krajance Karolíně Plíškové i proti Belgičance Mertensové. I proto tenistce z Hané fanoušci věří více než experti.

„Kromě výhry Muchové se hodně sází i na jistější tip, že Muchová, která měla rozhodně těžší los než její soupeřka, vyhraje alespoň jeden set v kurzu 1,57:1 či že uhraje 8 a víc gamů v kurzu 1,47:1," prozrazuje Světlíková.

Před dvěma roky dokázala Muchová nad Bradyovou v jediném vzájemném duelu vyhrát. Za dva roky se ale obě hráčky o velký kus posunuly. V neprospěch mladé Češky může hrát počasí. Už během čtvrtfinále ji musel pomáhat lékař. A velké vedro se očekává i během semifinále.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Muchová se ve čtvrtfinále Australian Open nevyhnula ošetřování.

„Hrát se bude v odpoledních hodinách, kdy teplota kulminuje. Pokud Karolína ustojí kromě horka semifinále i psychicky a dál bude spoléhat na hodně různorodou hru, můžeme ji vidět ve finále," dodává Světlíková. Jak zápas dopadne a zda přijde další česká tenisová senzace bude jasné ve čtvrtek ráno.

Reklama

Související témata: