Hlavní obsah

Pro očkované tenisty chystá Australian Open volnější režim

Melbourne

Tenisté očkovaní proti koronaviru budou mít na Australian Open, které se uskuteční příští rok v lednu, volnější režim. Oznámil to ministr sportu státu Victoria Martin Pakula.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Tenistka Karolína Plíšková zvládla na grandslamu pojedenadvacáté v řadě úvodní kolo. Turnajová čtyřka letošního US Open si v New Yorku poradila s domácí Catherine McNallyovou.

Článek

"Nevím, jestli budou pravidla tak přísná, že vás bez očkování nepustí do Austrálie," citovala Pakulu agentura AP. "Jedno vím ale jistě. A to, že pravidla pro hráče s očkováním a bez budou výrazně rozdílná," dodal.

Konkrétní opatření proti šíření nákazy covid-19 zatím pořadatelé Australian Open neoznámili. "Už brzy o nich informujeme ATP i WTA. A myslím, že by bylo moudré, kdyby se hráči před cestou do Austrálie očkovali," uvedl Pakula.

Na probíhajícím US Open musí mít všichni návštěvníci starší dvanácti let za sebou alespoň jednu dávku vakcíny. Pro hráče a hráčky ale povinné očkování neplatí. Podle informací ATP a WTA počet očkovaných tenistů lehce přesahuje 50 procent.

Reklama