Hlavní obsah

Rusové po vítězství ve čtyřhře vedou finále Davisova poháru

Ruští tenisté vedou ve finále Davisova poháru v Moskvě nad Argentinou 2:1. O druhý bod domácího týmu se v nedělní čtyřhře postarali Dmitrij Tursunov a Marat Safin, kteří porazili dvojici Agustín Calleri, David Nalbandian po setech 6:2, 6:3 a 6:4. Zápas rozhodnou nedělní dvouhry, k té první by měly nastoupit týmové jedničky Nalbandian a Nikolaj Davyděnko.

Článek

Safin dnes nahradil v deblovém páru původně nahlášeného Michaila Južného, který se do týmu dostal na poslední chvíli po vážném zranění kotníku z říjnového turnaje v Petrohradu. V pátek přitom Safin prohrál ve třech setech v druhé dvouhře s Nalbandianem a po utkání si stěžoval na povrch moskevského kurtu. Dnes však s Tursunovem zápasu od počátku kralovali, byli lepší na servisu i při výměnách na síti. Zápas netrval ani 100 minut.

Rusové tak mají k druhému daviscupovému triumfu blíž než Argentinci k premiérovému vítězství. Rusko poprvé získalo slavnou "Salátovou mísu" v roce 2002, ve finále tehdy porazilo v Paříži Francii. Doma ruští tenisté neprohráli už jedenáct let. Argentinci jsou ve finále DC podruhé, před 25 lety podlehli Američanům.

Davisův pohár - finále
Rusko - Argentina 2:1 po čtyřhře
Safin, Tursunov - Nalbandian, Calleri 6:2, 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: