Hlavní obsah

Gesto hodné šampióna. Djokovič kašlal na zápas a vydal se na pomoc indisponovanému fanouškovi

Praha

Už několikrát ukázal, že tenis pro něj rozhodně není tou nejdůležitější věcí na světě. Suverén druhé poloviny letošní sezóny Novak Djokovič si na turnaji Masters v Paříži získal další kladné body, když nezištně pomáhal jednomu z diváků, kterému se v hledišti udělalo nevolno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novak Djokovič pomohl fanouškoviVideo: sntv

 
Článek

Ve druhém kole turnaje v Paříži bojoval Novak Djokovič s portugalským tenistou Joao Sousou a vedl si výborně. První set vyhrál 7:5, ve druhém vedl 5:1 a podával na klidný postup.

Když se chystal na servis, všiml si, že se jednomu z fanoušků na tribuně za ním udělalo nevolno. Neváhal, okamžitě přerušil podání, a vydal se pro ručník, který přinesl se zdravotními problémy bojujícímu divákovi.

Fanoušek byl po bezodkladném ošetření předán lékařům.

Druhý hráč světa Novak Djokovič, který si za své gesto vysloužil potlesk fanoušků, utkání v klidu dopodával a zajistil si postup do třetího kola. V něm se utká s Bosňanem Damirem Dzumhurem.

Srbský suverén tak vyhrál už svůj devatenáctý zápas v řadě. Od porážky ve třetím kole Rogers Cupu ovládl podnik v Cincinnati, US Open a Šanghaji a je největším favoritem blížícího se Turnaje mistrů.

Čtrnáctinásobný grandslamový šampion má navíc jistotu, že rok zakončí jako úřadující světová jednička. Pomohlo mu k tomu zranění Rafaela Nadala, který vzdal zápas prvního kola na Masters v Paříži.

Reklama

Související témata: