Hlavní obsah

Nejoblíbenější tenistka? Hlasujte pro svou favoritku

Stane se nejoblíbenější hráčkou posedmé v kariéře Polka Agnieszka Radwaňská, nebo titul obhájí Rumunka Simona Halepová? Nebo fanoušci v anketě Ženské tenisové asociace vyberou jinou tenistku, třeba Petru Kvitovou či Karolínu Plíškovou? Pro svou favoritku můžete hlasovat na webu WTA.

Foto: Profimedia.cz

Simona Halepová a Agniezska Radwaňská jsou největšími favoritkami v anketě o nejoblíbenější tenistku.

Článek

Jako každý rok i letos Ženská tenisová asociace vyhlásila anketu o nejoblíbenější tenistku. V elitním výběru figuruje šestadvacet hráček. Mezi nimi nechybí ani dvě české hvězdy, světová sedmička Petra Kvitová a osmička Karolína Plíšková. Loni se mezi fanoušky stala nejpopulárnější tenistkou Simona Halepová.

Světová jednička loni ukončila šestiletou nadvládu Agniezsky Radwaňské. Ta nedávno ukončila po sérii zranění kariéru. WTA ji tak letos naposledy nominovala do prestižní ankety. Ve výběru nechybí ani další vítězka této ankety Ruska Maria Šarapovová, která vyhrála před osmi lety.

První vítězkou ankety se v roce 2009 stala bývalá světová trojka, Ruska Jelena Dementěvová. Mezi favoritky by v letošním ročníku podle WTA mohly patřit také Dánka Caroline Wozniacká, která vyhrála Australian Open, Němka Angelique Kerberová, která ovládla Wimbledon, a talentovaná Japonka Naomi Ósakaová, která překvapivě kralovala na US Open.

Svým vítězstvím na letošním Turnaji mistryň oslovila fanoušky jistě i Ukrajinka Elina Svitolinová. Ve výběru nechybí ani hvězdná Američanka Serena Williamsová, vítězka třiadvaceti grandslamů, nebo kanadská kráska Eugenie Bouchardová. Pro svou favoritku můžete hlasovat na webu WTA.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner