Hlavní obsah

Víra mě dokáže udržet v klidu, přiznává tenisová hvězda

Fenomenální tenistka Serena Williamsová je jehovistkou. Vítězka třiadvaceti grandslamů a bývalá světová jednička prohlásila, že k úspěchům, kterých během své kariéry dosáhla, jí hodně pomohla také víra. „Mám pocit, že mě dokáže udržet v klidu,“ přiznala sedmatřicetiletá Američanka.

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová.

Článek

O tom, že je Serena Williamsová jehovistkou, věděl do prvních narozenin její dcerky Alexis Olympie málokdo. Když se jí během US Open ptali, jakou připravila dceři oslavu, tenistka odpověděla, že žádnou, neboť jsou jehovisté a ti narozeniny neslaví. „Jsme svědkové Jehovovi. Věříme v Boha a Bibli. Bez něj bychom nikdo nebyli tam, kde jsme. Děkuji mu za vše dobré v mém životě,“ prohlásila tehdy Williamsová.

Nyní se bývalá světová jednička o své víře o něco více rozpovídala. „Mám pocit, že mě dokáže udržet v klidu. A to jak na kurtu, tak i mimo něj,“ přiznala na webu tennisworldusa.org. „Víte, když jste mladí, máte tolik příležitostí, které vás mohou dostat do problémů. Je hodně pozitiv i negativ. Cítím, že víra působí jako určitá ochrana od těchto věcí,“ zamýšlela se americká tenistka, která nebude slavit ani Vánoce.

Vítězka třiadvaceti grandslamů se již stejně jako její kolegyně a kolegové připravuje na novou sezonu. Tu by měla zahájit již příští týden, 27. prosince na exhibičním turnaji v Abú Zabí. Její soupeřkou bude její starší sestra Venus. Serena Williamsová si toto místo oblíbila loni, když se právě zde vrátila na kurty po porodu.

Utkání s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou sice tehdy prohrála, avšak město a atmosféra kolem ji nadchly. „Jsem nadšená, že se sem vrátím,“ uvedla šestnáctá hráčka světa, která kromě rodičovských povinností a tréninků stíhá i další aktivity. Nedávno otevřela vlastní obchod s oblečením a navrhla i novou kolekci své značky.

Reklama