Hlavní obsah

Krásné gesto hvězdné tenistky. Pětinásobná grandslamová vítězka utěšovala soupeřku

Šen-čen/Praha

Hodně mile překvapila Maria Šarapovová na turnaji v Šen-čenu. Bývalá světová jednička se ve druhém kole střetla s domácí tenistkou Wang Sin-jü. Talentovaná hráčka vyhrála nad pětinásobnou grandslamovou vítězkou první set, avšak poté se zranila a utkání musela skrečovat. Šarapovová neváhala a svou uplakanou soupeřku šla utěšit.

Foto: Profimedia.cz

Tenistka Maria Šarapovová na turnaji v Šen-čenu utěšovala svou mladou čínskou soupeřku Wang Sin-jü, která skrečovala zápas kvůli poranění nohy.

Článek

Gesto, které potěší a fanoušci ho umí náležitě ocenit. Maria Šarapovová si na turnaji v Šen-čenu vysloužila velký aplaus. Nebylo to však za hru, kterou na kurtu předváděla, ale za to, jak se zachovala ke své soupeřce Wang Sin-jü. Sedmnáctiletá tenistka vyhrála první set poměrem 7:6 a i ve druhém měla navrch, vedla 2:0.

Avšak poté ji začal trápit stehenní sval a odrazilo se to na jejím výkonu. Už nevyhrála ani game a Šarapovová brzy vedla 5:2. Bolest nohy byla čím dál tím větší a talentovaná Číňanka se na lavičce rozplakala. Bývalá světová jednička neváhala a vydala se svou nešťastnou soupeřku utěšovat.

„Hrála jsi neuvěřitelně, víš to? Neuvěřitelně,“ chválila Šarapovová Wang Sin-jü, na jejíž uplakané tváři se začal objevovat úsměv. „Dávej na sebe pozor. Pokud budeš hrát takhle, budeš jednou světovou jedničkou. Slibuju,“ povzbuzovala ostřílená ruská tenistka dál a mladičká Číňanka nevěděla, zda brečet, či se smát.

Když pak kulhající Wang Sin-jü odcházela z kurtu, Šarapovová ji spolu s diváky zatleskala. „Bylo to od ní milé,“ ocenili Šarapovovou fanoušci na sociálních sítích. Ve čtvrtfinále se ruská kráska utká s Běloruskou Arynou Sabalenkovou. Doposud se střetly jednou a z výhry se tehdy radovala Šarapovová.

Reklama