Hlavní obsah

PROGRAM Australian Open: Plíšková bude hrát s Muguruzaovou v Areně Margaret Courtové

Melbourne

Karolína Plíšková se v pondělí utká se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou o čtvrtfinále Australian Open v Areně Margaret Courtové. Letos se v ní česká tenistka představí poprvé. Zápas je na programu jako třetí v pořadí a začne nejdříve v 6:00 středoevropského času.

Foto: Edgar Su, Reuters

Karolína Plíšková je na Australian Open v osmifinále

Článek

Plíšková bude hrát proti Muguruzaové o zopakování čtvrtfinále z předchozích dvou ročníků Australian Open. S dvojnásobnou grandslamovou šampionkou má pozitivní bilanci 7:2.

Naposledy se střetly předloni na Turnaji mistryň. Současná trenérka Plíškové Conchita Martinezová dříve s Muguruzaovou spolupracovala a krajance pomohla k triumfu na trávě ve Wimbledonu v roce 2017.

"Mít Conchitu na své straně je pro mě výhoda. Ale už jsem Muguruzaovou porazila i dřív, takže vím, co mám dělat. Výhru mi to nezaručí, ale udělám maximum," řekla Plíšková.

V Melbourne Areně se v pondělí představí nasazené deblové jedničky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, jejich soupeřem na cestě do čtvrtfinále je belgicko-běloruský pár Elise Mertensová, Aryna Sabalenková.

Pondělní program:
Arena Roda Lavera:
2:00 SEČ Ósakaová (4-Jap.) - Sevastovová (13-Lot.),
A. Zverev (4-Něm.) - Raonic (16-Kan.),
9:00 Halepová (1-Rum.) - S. Williamsová (16-USA),
Djokovič (1-Srb.) - Medveděv (15-Rus.).
Arena Margaret Courtové:
1:00 Keysová (17-USA) - Svitolinová (6-Ukr.),
6:00 Muguruzaová (18-Šp.) - Karolína Plíšková (7-ČR),
8:00 Carreňo (23-Šp.) - Nišikori (8-Jap.).
Melbourne Arena:
7:00 Čorič (11-Chorv.) - Pouille (28-Fr.).

Reklama