Hlavní obsah

Hvězda stoupá mezi elitu: Není tenistka, kterou bych nedokázala porazit, říká Slovenka

Praha

Slovenská jednička? Již hodně dlouho dobu kraluje našim východním sousedům Dominika Cibulková. Základy jejího impéria však pořádně otřásá veliká slovenská naděje, teprve dvacetiletá Viktória Kužmová. Košické rodačce patří 43. příčka, ve světovém žebříčku jsou před ní jen dvě mladší tenistky!

Foto: Sport.cz

Viktória Kužmová gratuluje k postupu Petře Kvitové

Článek

Osmnáctiletý ukrajinský supertalent v podobě Dajany Jastremské a jen o půl roku mladší americká hvězdička Sofia Keninová. To jsou jediné tenistky, které jsou mladší než slovenská naděje. A i proto patří Kužmová mezi očekáváné hvězdy budoucnosti.

Jeden z prvních střetů s absolutní světovou elitou si Kužmová vyzkoušela i na nedávném turnaji v Dubaji, kde ve čtvrtfinále nestačila na Petru Kvitovou a podlehla jasně 4:6, 0:6. Na tom samém podniku však poslala ve druhém kole ze hry světovou osmičku Kiki Bertensovou, o kolo dál již zmiňovaný americký talent s ruskými kořeny Sofii Keninovou.

Foto: Sport.cz

Viktoria Kužmová patří k velkým slovenským nadějím

"Proti Bertensové jsem podala výborný výkon, využila jsem svoje šance. S Petrou už to bylo jiné. Když se dostane na vlnu, předvádí svůj nejlepší tenis a vy proti tomu nic nezmůžete," hodnotila své vystoupení v Dubaji Slovenka.

Prozatím největší letošní úspěch si připsala hned na svém úvodním turnaji letošní sezony v Aucklandu, kde skončila až v semifinále na velezkušené Němce Görgesové, na Australian Open jí cestu ve druhém kole zavřela světová sedmička Elina Svitolinová.

Foto: Profimedia.cz

Viktória Kužmová má před sebou nadějnou budoucnost

A sezona minulá? Na svém kontě má kromě jiného i fedcupové skalpy běloruských hvězd Sasnovičové i Sabalenkové. "Není soupeřka, které bych se bála. Přišla jsem na to, že každá tenistka z elity je hratelná a já je můžu porážet," prohlásila nedávno pro slovenská média mladá Košičanka.

A svá slova potvrzuje i na kurtu. Nic na tom nemění ani její brzký konec na Indian Wells, kde v prvním kole nestačila na Číňanku Šuaj Čang.

Viktória Kužmová
narozena:11.5.1998
letošní bilance:9:5
turnajových titulů:0
na žebříčku:43.
hraje rukou:pravou
Prize money:742 386 dolarů

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík