Hlavní obsah

Další problém pro Nadala. Trápí ho zraněné koleno, vynechá turnaj v Miami

Problémové koleno připraví španělského tenistu Rafaela Nadala po odstoupení z turnaje v Indian Wells také o Masters v Miami. Kvůli bolestem vzdal v Kalifornii bez boje semifinále proti Rogeru Federerovi a návrat plánuje až v polovině dubna na oblíbené antuce.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Rafael Nadal vynechá kvůli zranění turnaj v Miami

Článek

"Vracím se domů, začnu se připravovat na přechod na antuku a pokusím se být stoprocentně fit na první turnaj. Tím pro mě bude Monte Carlo," řekl Nadal, majitel 17 grandslamových titulů, z nichž jedenáct vybojoval právě na antuce v pařížském areálu Roland Garros. I v Monte Carlu triumfoval jedenáctkrát.

Tomáš Berdych neměl proti Nadalovi šanci

Koleno ho trápí dlouhodobě a na amerických betonech se znovu ozvalo. Po čtvrtfinále v Indian Wells nenastoupil k očekávané bitvě s Federerem. "Od začátku sezony se cítím chvíli dobře, chvíli hůř, podle stavu kolena. Ve čtvrtfinále jsem ho cítil hodně," dodal druhý hráč žebříčku.

V Miami bude chybět i světová osmička Juan Martín del Potro. Třicetiletý Argentinec má rovněž problémy s pravým kolenem. Loni v říjnu v Šanghaji si zlomil čéšku a je stále ve fázi rehabilitace, proto nemohl v Indian Wells obhajovat titul. Podle agentury Reuters možná bude muset na operaci.

Reklama