Hlavní obsah

Andreescuová počítá se startem ve Fed Cupu proti Češkám

Kanadská kometa sezony Bianca Andreescuová počítá se startem ve fedcupové baráži proti českým tenistkám. Osmnáctiletá vítězka turnaje v Indian Wells sice nedohrála v Miami kvůli bolavému ramenu osmifinále, ale po odpočinku plánuje cestu do Prostějova, kde se barážové utkání na antuce uskuteční 20. a 21. dubna.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Bianca Andreescuová na turnaji v Miami.

Článek

"Nebudu hrát turnaj v Charlestonu. Potřebuju si odpočinout a být připravená na Fed Cup. Pojedu domů, zrelaxuju a Fed Cup budu určitě hrát," uvedla Andreescuová na tiskové konferenci v Miami. Na antuku se těší. "Mám na antuku hru. Ráda se kloužu, což dělám na každém povrchu, ale na antuce to jde lépe."

Andreescuovou bolelo pravé rameno po finále v Indian Wells a v Miami odstoupila za stavu 1:6, 0:2 z duelu s Estonkou Anett Kontaveitovou. Skončila tak její série deseti výher. "Tělo mi řeklo, že už toho bylo dost," uvedla Kanaďanka.

Ve Fed Cupu odehrála Andreescuová deset dvouher s bilancí 7:3 a má na kontě tři vítězné čtyřhry. V únoru přispěla dvěma body k výhře nad Nizozemskem.

Do Prostějova se vrátí po pěti letech. V roce 2014 zde hrála na mistrovství světa družstev do 14 let a Kanada podlehla českému týmu ve skupině o 5. místo.

Zatímco Kanaďanky budou mít k dispozici svoji jedničku, loňským vítězkám soutěže budou dvě nejlepší hráčky chybět. Kapitánovi Petru Pálovi se s předstihem z nominace omluvily světová dvojka Petra Kvitová i sedmička Karolína Plíšková.

Reklama

Související témata: