Hlavní obsah

Světová jednička zpytuje svědomí. Mé výbuchy na kurtu mě mrzí hlavně kvůli dětem, přiznává

Je nejen fantastickým tenistou, ale také bavičem. Diváky udivuje parádními výkony a dokáže je rozesmát i svými vtípky a imitacemi. Když je však v utkání frustrovaný, umí se pořádně naštvat a svým emocím nechá volný průchod. Novak Djokovič je známý i tím, jak vzteky dokáže rozmlátit raketu. Svého činu pak vždy lituje. „Mrzí mě to kvůli dětem,“ přiznává světová jednička.

Foto: Profimedia.cz

Novak Djokovič.

Článek

Třísk! Bum! Prásk! Raketa je rozmlácená. Obrázek, který často vídáme na kurtech a čin, kterému se nevyhnou ani ty největší hvězdy včetně světové jedničky. I Novak Djokovič má někdy během svých utkání velký nával zlosti a nedokáže se ovládat. Teď se patnáctinásobný grandslamový vítěz o svém nepříčetném chování rozpovídal.

„Stále mám výbuchy na kurtu. Rozbíjím rakety a pak se sám se ptám, z jakého důvodu jsem to udělal,“ přiznal Djokovič na webu worldtennisusa.org. „Mám děti a mnoho dalších dětí po celém světě se na mě kouká. Jsem pro ně vzor. Napodobují mě. Kvůli nim mě to mrzí nejvíc,“ vysvětloval srbský tenista.

Někdy se nedokážu ovládnout

„Říkám si, že to, co dělám, bych měl dělat co nejlépe, důstojně. Můj vnitřní hlas mi říká, že mě sledují děti, a že už kvůli nim bych se neměl takto chovat. Avšak přesto se nedokážu kolikrát ovládnout a pak jsem ze sebe hodně zklamaný,“ dodal patnáctinásobný grandslamový vítěz, který se věnuje charitě.

Jeho nadace, která se zaměřuje hlavně na malé děti, získala za loňský rok za své působení i ocenění. Jednatřicetiletý tenista ve svém rodném Srbsku otevřel, nebo zrekonstruoval už desítky mateřských škol a dětských hřišť. Finančně také podporuje malé tenisové talenty.

Reklama

Související témata: