Hlavní obsah

Kvitová slavila triumf v luxusním porsche! Juchů, jásala

Stuttgart

Nechytatelným forhendem nedala soupeřce šanci, ruce jí vylétly vzhůru a se šťastným úsměvem ve tváři prožívala vítěznou radost. Petra Kvitová jako vůbec první tenistka v sezoně vybojovala druhý titul na okruhu WTA poté, co ve finále turnaje ve Stuttgartu porazila Estonku Anett Kontaveitovou 6:3 a 7:6. Pak už se mohla těšit na závěrečný ceremoniál, při němž nasedla do luxusního porsche, které je v městě vedle bodů a prize money tradiční odměnou pro vítězku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kvitová vybojovala titul ve StuttgartuVideo: sntv

 
Článek

Sezona na okruhu poznala už osmnáct singlových šampiónek, až Kvitová se jako první radovala podruhé, když k titulu v Sydney přidala v neděli triumf na turnaji ve Stuttgartu. Mezi muži jsou zatím v tomto roce dvojnásobnými šampiony jen Roger Federer a Dominic Thiem.

„Tak teď už jsme tři. Jsem moc ráda, že jsem tu sérii jako první (mezi ženami) zlomila," radovala se dvojnásobná wimbledonská vítězka po hodinu a půl trvající finálové bitvě.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Petra Kvitová po proměněném mečbolu ve finále turnaje ve Stuttgartu.

První sadu vyhrála relativně hladce za pouhou půlhodinu, ale ve druhé musela za stavu 4:5 odvracet dva setboly. V rozhodující chvíli ale začala předvádět skvělé údery, vynutila si tie break, v němž vedla 6:0 a následně proměnila třetí mečbol.

„S Anett už jsem dříve pár tie breaků hrála a skoro všechny prohrála, což nebylo před začátkem toho dnešního zrovna nejlepší pozice. Svůj poslední game na servisu jsem ale hrála skvěle a pokračovala jsem v tom i v tie breaku. Snažila jsem se být trpělivá a ne tak hektická, jako jsem bývala asi dřív," okomentovala tenistka z Fulneku klíčovou pasáž zápasu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Petra Kvitová s trofejí pro vítězku turnaje ve Stuttgartu.

„Dnes jsem měla pocit, že to bylo trochu nahoru dolů. Musela jsem se nutit k agresivnější hře a nedávat jí moc prostor k té její, tedy ke křížným forhendům do mého bekhendu. Z toho se mi obtížně hraje. Snažila jsem se tedy nedostávat se moc za základní čáru," popisovala své pocity česká tenistka.

Estonku přestřílela ve vítězných míčích jednoznačně 20:10 a po prvním podání vyhrála 77 procent všech výměn.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová v automobilu značky Porsche pro vítězku turnaje ve Stuttgartu.

„Jsem ráda, že jsem se tu konečně dostala do finále. Dvakrát už jsem tu předtím hrála semifinále, ale pokaždé jsem vypadla. Vyhrát tu titul a krásné auto je velký bonus. Navíc jsem ráda, že jsem prolomila sérii finálových porážek. Takže – juchů," připomněla Kvitová své předchozí dvě finálové porážky z Australian Open a Dubaje.

Nyní má bilanci duelů o titul výrazně aktivní v poměru 27:9 a po svém 27. titulu v kariéře se v novém vydání žebříčku může těšit na posun na druhou příčku.

Reklama

Související témata: