Hlavní obsah

Štěstí v neštěstí. Americká tenistka má vzácnou formu rakoviny, musí na operaci

Byla to obrovská rána, která by otřásla každým. Přesto měla americká tenistka Nicole Gibbsová nakonec velikou kliku. Během návštěvy u zubaře jí byla diagnostikována vzácná forma rakoviny v počátečním stádiu. Naštěstí pro šestadvacetiletou hráčku by nemoc neměla mít vážnější následky.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Gibbsová si bude muset od tenisu odpočinout

Článek

Byl to běžný zákrok. Americká tenistka Nicole Gibbsová šla na rutinní vyšetření k dentistovi, kde se však dozvěděla šokující zprávu.

Lékař tenistce diagnostikoval vzácnou formu rakoviny, která si vyžádá několikatýdenní léčbu a okamžitou operaci. Nádor byl nalezen v horní části dutiny ústní a následná biopsie potvrdila rakovinový nádor.

Gibbsová se tak s určitostí nezúčastní blížícího se French Open (26. května), ráda by však byla připravená na kvalifikační boje o Wimbledon, který začíná 1. července.

Foto: Profimedia.cz

Nicole Gibbsová má vzácnou formu rakoviny

Rodačka ze Cincinnati, které v současné době patří 116. příčka, musí podstoupit operační zákrok, na který by měla jít v pátek. Dobrou zprávou pro tenistku je fakt, že by měla být brzy v pořádku bez jakýchkoliv následků.

"Bohužel se v této sezoně nezúčastním žádných antukových turnajů včetně Roland Garros," uvedla Gibbsonová v pondělním prohlášení.

 Prognóza je velmi dobrá

Mnohem důležitější zpráva však z úst americké tenistky přišla vzápětí.

"Na druhou stranu jsem měla veliké štěstí, že prognóza na uzdravení je velmi dobrá. Můj lékař mi sdělil, že po operaci by vše mělo být vyřešeno a neměla bych mít žádné další problémy," dodala bývalá 68. hráčka planety.

Do tenisového kolotoče by se Gibbsová ráda vrátila do čtyř až šesti týdnů. "Udělám pro to všechno. Chci být zase zdravá, co nejdříve to bude možné," má jasno.

Reklama