Hlavní obsah

Ještě se kvalifikovat na Turnaj mistryň a vše ostatní už bude bonus, hlásí kouč české hvězdy

Paříž/Praha

Ještě jeden cíl a bude mít Petra Kvitová podle trenéra Jiřího Vaňka pro letošek splněno. Kouč české tenistky je s dosavadním průběhem sezony naprosto spokojený. Svou svěřenkyni se vždy snaží nejen co nejlépe namotivovat, ale také vystavit co nejmenšímu tlaku. Zatím se mu to daří. „Ještě se kvalifikovat na Turnaj mistryň a vše ostatní už bude bonus,“ prohlásil úspěšný trenér.

Foto: Profimedia.cz

Petra Kvitová s trenérem Jiřím Vaňkem.

Článek

I když je sezona teprve ve své polovině, Petra Kvitová už má většinu ze svých cílů splněno. Není divu. Vždyť od začátku roku předvádí parádní výkony. Ovládla turnaj v Sydney, pak si zahrála finále Australian Open a nedávno získala druhý letošní titul na turnaji ve Stuttgartu. „Za mě má Petra splněny dva základní cíle,“ prohlásil Jiří Vaněk, trenér dvojnásobné grandslamové vítězky, na webu WTA.

„Jeden cíl byl vyhrát jeden turnaj v roce. Už vyhrála dva. Dalším cílem bylo vyhrát na grandslamových turnajích více zápasů než loni. V minulé sezoně to byla jen čtyři utkání, letos už zvítězila šestkrát, když se dostala do finále Australian Open,“ chválil svou svěřenkyni. Třetí cíl? „Lidé se mě snaží donutit k tomu, abych řekl, že hlavním cílem je zisk grandslamu, ale není tomu tak,“ vysvětloval dál.

„Byl bych rád, kdyby se Petra kvalifikovala na Turnaj mistryň," prozradil. Nakročeno k tomu má Kvitová skvěle, žebříčku nejlepších hráček sezony totiž vévodí. „Vše ostatní už bude bonus," dodal úspěšný trenér, který nyní připravuje Kvitovou na French Open, které začne již tuto neděli.

Oproti loňsku se spolu s kondičním trenérem dohodli, že Kvitová nebude hrát tolik turnajů a bude se chystat hlavně na velké akce a vrcholy sezony. „Nechceme letos hrát na tolika místech. Náš kondiční kouč ji připravuje na největší turnaje, aby na nich byla fyzicky i psychicky v pohodě. Když se to povede, je Petra schopná dosáhnout čehokoliv.“

Foto: Andrea Comas, ČTK/AP

Petra Kvitová se chystá na grandslamové French Open.

Proto se na šestou hráčku světa také snaží nevyvíjet zbytečný tlak a třeba o pozici světové jedničky, ke které už měla několikrát blízko, příliš nemluví. „Samozřejmě, že stát se světovou jedničkou je jejím přáním, ale nemluvíme o tom, říkám ji, ať o tom nepřemýšlí. Petra také už několikrát řekla, že se cítí pohodlněji, když nemá v hlavě mnoho plánů. Pokud bude hrát stále dobrý tenis, bude mít výsledky, tak se jí může stát,“ uzavřel Vaněk.

Petru Kvitovou čeká v úvodním kole French Open v neděli Rumunka Sorana Cirsteaová, devadesátá třetí hráčka světa. Doposud se spolu střetly sedmkrát, Kvitová se z vítězství radovala pětkrát, Cirsteaová dvakrát. Loni česká hvězda došla na French Open do třetího kola.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články