Hlavní obsah

French Open spláchl déšť. Ve středu se hrát nebude, Vondroušová nastoupí až v pátek

Aktualizováno

Plány organizátorů tenisového Roland Garros se hroutí. Semifinále mezi Češkou Markétou Vondroušovou a Britkou Johannou Kontaovou se bude hrát až v pátek. Po propršeném dnešku se budou ve čtvrtek dohrávat čtvrtfinále.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Středeční program na French Open byl kvůli dešti zrušen

Článek

Rozpis čtvrtečních zápasů zůstal stejný, jako měl být dnes, jen se začne už v poledne. Na centrálním kurtu Philippa Chatriera jako první nastoupí obhájkyně titulu Simona Halepová z Rumunska proti sedmnáctileté Američance Amandě Anisimovové. Na dvorci Suzanne Lenglenové budou souběžně hrát turnajová osmička Ashleigh Bartyová z Austrálie a osmifinálová přemožitelka Kateřiny Siniakové Madison Keysová z USA.

Nejdříve ve 14:30 začnou mužská čtvrtfinále, ve kterých budou favority světová jednička Novak Djokovič ze Srbska a loňský finalista Dominic Thiem z Rakouska.

Problémy kvůli nutnému zrušení kompletního programu zažívají francouzští organizátoři letos naposledy. Za rok už bude nad kurtem Philippa Chatriera zatahovací střecha, takže se bude moci stejně jako na ostatních grandslamech alespoň na jednom dvorci hrát i v dešti. Ve čtvrtek by v Paříži podle meteorologů pršet nemělo.

Čtvrteční program (začátky ve 12:00):
Kurt Philippa Chatriera:
Halepová (3-Rum.) - Anisimovová (USA)
14:30 Djokovič (1-Srb.) - A. Zverev (5-Něm.).
Kurt Suzanne Lenglenové:
Keysová (14-USA) - Bartyová (8-Austr.)
14:30 Thiem (4-Rak.) - Chačanov (10-Rus.)

Reklama