Hlavní obsah

Vondroušová finále neustála, Bartyová vyhrála o třídu, píší média

Paříž

Jako jednoznačné vítězství agresivnější tenistky popisují francouzská média triumf Australanky Ashley Bartyové, která v sobotním finále French Open porazila Markétu Vondroušovou. Devatenáctileté Češce, která byla velkým překvapením turnaje, podle nich svazovala ruce důležitost okamžiku.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Markéta Vondroušová a Ashleigh Bartyová pózují před vzájemným soubojem.

Článek

Zpravodajský web francetvinfo.fr napsal, že Bartyová zvítězila rozdílem třídy a soupeřce nedala žádnou šanci. Podle sportovního deníku L´Équipe se od zápasu očekával zajímavý tenis, neboť obě tenistky mají v zásobě pestrou škálu úderů a neuchylují se k robotickému vracení míčků. Protože to pro Bartyovou i Vondroušovou bylo první singlové finále na grandslamovém turnaji, klíčové bylo, z které tenistky dříve spadne napětí.

"Velmi brzy se to podařilo Bartyové," konstatoval list. Češce se sice dařilo první podání, v němž měla 77procentní úspěšnost, dokázala po něm ale uhrát jen 47 procent bodů, všiml si deník zásadní neúspěšné položky ve statistice Vondroušové.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Markéta Vondroušová.

Podle listu Le Figaro byla mladá Češka svázána tím, co bylo v sázce, a brzy se dostala do vleku událostí, jejichž běh určovala Bartyová.

Deník Le Parisien připomněl, že Vondroušová se mohla stát třetí nenasazenou hráčkou v historii, která by získala titul z pařížské antuky. "Australanka ji ale jednoznačně předčila agresivní hrou," konstatoval deník a dodal, že Češka propásla svoji jedinou šanci na obrat ve druhé hře druhého setu, kterou za osm minut po velkém boji a nevyužitém brejkbolu ztratila a prohrávala znovu 0:2.

Reklama

Související témata: