Hlavní obsah

Soupeř i fanoušci jen zírali. Talentovaný tenista trefoval jedno eso za druhým, přesto prohrál

Jedno eso. Druhé. Třetí. Čtvrté. A game byl za necelou půl minutu hotový. Takovou parádičku předvedl ve středečním osmifinále na turnaji ve Stuttgartu Daniil Medveděv. Jeho soupeř, Lucas Pouille se nestačil divit a fanoušci třiadvacetiletého Rusa za tento výkon ocenili hromovým potleskem.

Rus Daniil Medveděv nasázel čtyři esa v zápase s Lucasem Pouillem za pouhých 29 sekund Video: sntv

 
Článek

Hodně zajímavou podívanou nabídlo ve středu osmifinále na turnaji ve Stuttgartu. Na kurt proti sobě nastoupili Daniil Medveděv a Lucas Pouille. Utkání bylo od začátku vyrovnané a o vítězi prvního setu musel rozhodnout až tie break. Ten pro sebe ukořistil pětadvacetiletý Pouille.

Ve druhém setu se za stavu 5:4 pro Medveděva podařilo ruskému tenistovi brejknout soupeře a utkání srovnal na 1:1. Třetí sada už však byla zcela odlišná. Poté, co Pouille po dlouhé přetahované sebral v první hře podání Medveděvovi, začal na kurtu dominovat. Medveděv sice snížil ještě na 1:2, avšak pak už předvedl jen jednu parádičku, která však stála za to.

Za stavu 5:1 pro Pouilleho šel na podání třiadvacetiletý Medveděv a fanoušci i soupeř se nestačili divit, co najednou třináctý hráč světa na kurtu předvádí. Trefil jedno eso, druhé, třetí, čtvrté a za devětadvacet sekund získal game. Jeho umění ocenilo publikum bouřlivým potleskem.

Za celé utkání dal Medveděv devatenáct es, z toho čtyři v jedné hře. Na víc se už ale nezmohl. Pouille při svém dalším podání zápas ukončil a postoupil po setech 7:6, 4:6 a 6:2 do čtvrtfinále. V něm narazí na domácího hráče Jana-Lennarda Struffa, kterého ve čtyřech vzájemných utkáních třikrát porazil.

Reklama

Související témata: