Hlavní obsah

Pozor! Královská návštěva ve Wimbledonu. A drží palce soupeřce Češky

Londýn/Praha

Tenisový svátek ve Wimbledonu je neodmyslitelně spojen s přítomností britské aristokracie. Už ve druhý hrací den dodala lesk turnaji návštěva Její královské Výsosti vévodkyně z Cambridge.

Foto: Ben Curtis, ČTK/AP

Vévodkyně z Cambridge fandí ve Wimbledonu Johanně Kontaové.

Článek

Manželka prince Williama, občanským jménem Catherine Elizabeth Mountbatten-Windsor, držela na kurtu číslo jedna palce největší naději Velké Británie ve dvouhrách Johanně Kontaové, která se ve čtvrtek utká s Češkou Kateřinou Siniakovou.

Kontaová se možná i díky přízni vzácné fanynky vypořádala s rumunskou kvalifikantkou Anou Bogdanovou (7:5, 6:2). Po vítězství měla tu čest se s členkou královské rodiny setkat a popovídat.

„Bavili jsme se o kurtu číslo jedna, jaké to je hrát tam, když je zatažená střecha, zda to bude jiné. Řekla jsem, že jí dám vědět. Královská rodina je podle mě skvělá. Jsem jejím velkým fanouškem. Mám ráda tradice a tady to jde ruku v ruce," neskrývala britská tenisová jednička nadšení ze setkání.

Teď už se ale její myšlenky musejí ubírat směrem k nebezpečné Češce Kateřině Siniakové. „Bude opravdu těžkou soupeřkou. V Paříži vyhrála velký zápas (vyřadila bývalou světovou jedničku Naomi Ósakaovou) a je to velká bojovnice. Samozřejmě je také vynikající deblistkou, zkrátka mě nečeká nic lehkého," má jasno Britka.

Vévodkyně ale nesměřovala svoji pozornost jen k elitní hvězdě, ale zabrousila také na okrajový dvorec číslo 14, kde fandila Harriet Dartové startující na divokou kartu.

Dvaadvacetiletá Britka pod jejím dozorem dokázala otočit zápas proti Američance Christině McHaleové.

„Bylo skvělé mít královskou návštěvu na svém zápase. Pro mě je to obrovská pocta, že sledovala moji hru. Na koho z vás se byla podívat vévodkyně?" vtipkovala Britka po dotazu, zda šlo o její největší wimbledonský zážitek.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík