Hlavní obsah

Smutné finále tenisové královny. Nemůžu chodit, plakala Serena. Soupeřka ji objala

Praha

Na tohle finále se těšil celý tenisový svět. O titul se na turnaji v Torontu utkaly třiadvacetinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová a budoucí očekávaná superstar domácí hvězda Kanaďanka Bianca Andreescuová. Finálový duel však skončil už po devatenácti minutách skrečí legendární Američanky.

Serena Williamsová musela finálový zápas s Andeescuovou po čtyřech gamech vzdátVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

O jediný set přišla v průběhu celého turnaje Serena Williamsová. Postarala se o to v semifinále vycházející naděje českého tenisu Marie Bouzková. Opačnou cestou si na turnaji prošla její o osmnáct let mladší soupeřka.

S krajankou Bouchardovou, Ruskou Kasatkinovou, Nizozemkou Bertensovou i Karolínou Plíškovou musela bojovat o výhru ve třech setech, navíc každý z nich končil až v dramatickém závěru. Až v semifinále zdolala ve dvou setech americký talent Sofii Keninovou.

S o to větším zájmem byl očekáván jejich vzájemný souboj. Po devatenácti minutách však premiérový střet generací skončil. A pro Serenu Williamsovou hodně smutně. Americká legenda od třetího gamu zjevně bojovala více než se soupeřkou se zdravotními problémy, výměny se snažila ukončovat i za cenu chyby co nejdříve.

Ani to však nestačilo. Za stavu 3:1 pro Andreescuovou odešla k lavičce a v jejích očích se objevily slzy. Za potlesku diváků za svou soupeřkou přispěchala i Kanaďanka. "Nemůžu chodit, hodně to bolí," říkala své soupeřce Williamsová.

"Chápu tě, vím, jaké to je. Taky jsem zažila hodně zranění." snažila se podpořit šampionku domácí tenistka. „Vím o tom a děkuji," objevil se na tváři Sereny smutný úsměv. Obě hráčky se za bouřlivého potlesku fanoušků po krátkém rozhovoru objaly.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Američanka Serena Williamsová (vlevo) a Bianca Andreescuová z Kanady na turnaji v Torontu.

Veliké zklamání bylo na Američance znát i na pozápasové tiskové konferenci. "Začalo to už po utkání s Bouzkovou. Celá záda jsem měla v křeči. Došlo to tak daleko, že jsem nemohla spát a ráno se ani pořádně pohnout," říkala se slzami v očích Serena.

Kometa letošní sezony Bianca Andreescuová si tak po šokujícím triumfu v Indian Wells připsala již druhý turnajový triumf a v žebříčku se posunula na své životní maximum, kterým je devatenácté místo, Serena Williamsová je ve světovém žebříčku osmá, což je po jejím návratu po mateřské dovolené také její nejlepší umístění.

Velký posun žebříčkem zaznamenala Marie Bouzková, která je 53. hráčkou světa.

Reklama