Hlavní obsah

Šarapovová, nebo Serena? Úvodní kolo US Open nabídne bitvu hráček, které se už patnáct let nenávidí

Los US Open svedl hned na úvod turnaje proti sobě dvě nesmiřitelné rivalky Serenu Williamsovou a Marii Šarapovovou. Bývalé světové jedničky tak čeká již dvaadvacátá vzájemná bitva, avšak úplně poprvé se střetnou na tomto grandslamu. Patnáctiletá nenávist mezi těmito hráčkami tak v pondělí v noci napíše svou další kapitolu.

Foto: Profimedia.cz

Maria Šarapovová (vpravo) a Serena Williamsová

Článek

Mezi hráčkami na okruhu WTA nenajdeme mnoho opravdových přátelství. Avšak nenávist, která již patnáct let panuje mezi Serenou Williamsovou a Marií Šarapovovou, je hodně výjimečná. Vše začalo v roce 2004. Na jaře se na turnaji v Miami spolu střetly poprvé a z postupu do čtvrtfinále se tehdy radovala zkušenější Williamsová.

Už tehdy Šarapovová cítila, že kamarádkami se rozhodně nestanou a měla pravdu. Po jejich druhém vzájemném duelu se začaly nesnášet. Ve finále Wimbledonu se totiž mladičká Ruska houževnaté Američanky vůbec nezalekla a smetla ji 6:1, 6:4. I když to na sobě Williamsová při ceremoniálu nedala znát, pořádně to v ní vřelo.

V šatně se pak rozplakala, a to, že ji sedmnáctiletá Šarapovová viděla, jak brečí, jí rozezlilo ještě víc. „S tou malou mrchou již nikdy neprohraju,“ měla prý poté prohlásit a Šarapovová o tom napsala i ve své knize Nezastavitelná: Můj dosavadní život. „Myslím, že začala nenávidět to hubené dítě, které ji navzdory všem předpokladům ve Wimbledonu porazilo,“ dodala.

Hned při dalším vzájemném utkání Šarapovová ještě Williamsovou dokázala porazit, v dalších osmnácti už však byla bývalá světová jednička nad její síly. Zatím naposledy se spolu střetly před třemi roky ve čtvrtfinále Australian Open, tehdy vyhrála Williamsová 6:4, 6:1.

K vzájemnému souboji mělo dojít i loni v osmifinále French Open, avšak třiadvacetinásobná grandslamová vítězka krátce před ním kvůli zranění z turnaje odstoupila. Nyní se fanoušci už nemohou dočkat jejich další bitvy. Na US Open se tyto dvě hvězdné tenistky střetnou úplně poprvé.

Reklama