Hlavní obsah

Strýcová na US Open končí. Přijde o pozici světové jedničky?

New York/Praha

Na titul tentokrát nedosáhne. Světová deblová tenisová jednička Barbora Strýcová skončila ve čtyřhře na US Open ve 3. kole. Wimbledonské vítězky Strýcová se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu nestačily stejně jako na Roland Garros na Ljudmilu Kičenokovou a Jelenu Ostapenkovou a s ukrajinsko-lotyšským párem prohrály 4:6 a 3:6.

Foto: Sport.cz

Česká tenistka Barbora Strýcová na US Open dohrála.

Článek

"Soupeřky nás úplně přehrály. Když to sedne Ostapenkové, tak to střílí z jakéhokoliv úhlu kurtu. Zkoušely jsme tentokrát všechno, jenže ona prakticky všechno vracela a zabíjela. I proto jsme se do zápasu nemohly dostat," hodnotila Strýcová, kterou Ostapenková nastřelila smečí do zad stejně jako forhendem Sie Šu-wej.

Tchajwanka navíc hrála od druhé hry s nataženým tříslem, kvůli kterému se nechala ošetřovat. "Pro jistotu si to nechala ovázat, aby jí to víc nebolelo. Během zápasu si už ani nestěžovala a neovlivnilo nás to," řekla Češka.

Sesadí ji Mladenovicová s Babosovou?

V Paříži i v New Yorku podlehly Kičenokové a Ostapenkové ve stejné fázi. "Tentokrát jsme to odehrály o trochu lépe. Ony ale obecně nejsou pár, proti kterým hráváme rády, protože se proti nim nikdy nedostaneme do rytmu," řekla Strýcová.

Od triumfu v londýnském All England Clubu je Strýcová deblovou jedničkou. "Lidi si to uvědomují, někdo mi i pogratuluje. To je moc hezké. Soupeřky proti mně ale chtějí předvést svůj nejlepší výkon, protože přede mnou už nikdo lepší není," prohlásila třiatřicetiletá hráčka, jež může po US Open o první místo přijít.

Dostat se před ní můžou Francouzka Kristina Mladenovicová s Maďarkou Tímeou Babosovou, k tomu ale potřebují závěrečný grandslam sezony poprvé vyhrát. Strýcová se Sie Šu-wej si jako první pár sezony zajistily start na Turnaji mistryň. Účast v Šen-čenu měly jistou už před zápasem třetího kola.

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,24 milionu dolarů):
Ženy:
Čtyřhra - 3. kolo:
Kičenoková, Ostapenková (14-Ukr./Lot.) - Strýcová, Sie Šu-wej (2-ČR/Tchaj-wan) 6:4, 6:3.
Smíšená čtyřhra - 3. kolo:
Čchan Chao-čching, Venus (Tchaj-wan/N. Zél.) - Peschkeová, Koolhof (8-ČR/Niz.) 6:3, 7:6 (7:0).

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 45
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík