Hlavní obsah

Na US Open způsobila šok. Není větší výzvy, raduje se přemožitelka světové jedničky

Belinda Bencicová na Naomi Ósakaovou umí. Třikrát se spolu letos utkaly, třikrát odcházela jako vítězka švýcarská tenistka. „Není větší výzvy než hrát proti obhájkyni titulu. Dokázala jsem udržet pevné nervy,“ vyprávěla Bencicová poté, co v osmifinále US Open vyřadila světovou jedničku po setech 7:5, 6:4.

Foto: Profimedia.cz

Belinda Bencicová na US Open v osmifinále porazila světovou jedničku.

Článek

Bencicová v New Yorku navíc Ósakaové překazila plány na obhajobu titulu. Světovou jedničku přehrála v osmifinále grandslamu 7:5 a 6:4 a podruhé v kariéře si tady zahraje čtvrtfinále. „Snažila jsem se soustředit jen na hru a ten humbuk kolem sebe vypustit," přiznala po postupu Bencicová na webu WTA.

„Naomi je skvělá hráčka a tady obhajovala titul. Bylo mi jasné, že musím hrát na nejvyšší úrovni, a opravdu mě velice těší, že jsem to dokázala. K tomu jsem udržela pevné nervy,“ vyprávěla švýcarská tenistka s tím, že u ní je nejdůležitější její instinkt. „Nemám nějak obrovskou sílu, nemám tolik vítězných míčů a nedávám tolik es, ale myslím si, že dokážu dobře číst hru soupeřky.“

„Moje hra je velice instinktivní. Dokážu se rychle rozhodnout a zareagovat na soupeřku,“ vysvětlovala dvanáctá hráčka světa, kterou v roce 2017 v kariéře zabrzdilo zranění zápěstí. Na jaře s ním musela na operaci a půl roku byla mimo hru. Když se pak na podzim vracela, byla v žebříčku až tři sta dvanáctá.

Díky několika vyhraným turnajům nižších kategorií se však rychle dokázala vrátit zpátky do stovky. Letos v Dubaji pak dvaadvacetiletá tenistka vyhrála zatím svůj nejcennější titul.

„Myslím, že zranění ze mě udělalo silnějšího člověka a lepší hráčku,“ dodala Bencicová, která se ve středečním čtvrtfinále utká s dalším překvapením turnaje Donnou Vekičovou a bude jí mít co oplácet, neboť letos na French Open ji Chorvatka vyřadila ve třetím kole.

Reklama

Související témata: