Hlavní obsah

Šílená urážka hvězdné Sereny! Kdyby si opice vzaly kalhoty, vypadaly by stejně, říkal moderátor

Praha

"Hoďte mu deset banánů, ať má co jíst." Těmito slovy na adresu hvězdného útočníka Interu Milán Romela Lukaka se nedávno "blýskl" spolukomentátor italského kanálu TopCalcio24 Luciano Passirani. Teď se snad o ještě větší skandál postaral populární rumunský moderátor Radu Banciu. „Serena? Vypadá jako opice s červenými zadky v zoo," sprostě urazil v přímém přenosu rumunské celostátní stanice B1 TV tenisovou královnu.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Serena Williamsová se během finále US Open ocitla v problémech.

Článek

Nevěřili svým uším. To, co předvedl rumunský moderátor Radu Banciu během své pravidelné televizní show, šokovalo i hodně otrlé diváky. Když se totiž dostal k tématu třiadvacetinásobné grandslamové šampionky Sereny Williamsové, vypadly z jeho úst věty, na které se nezapomíná.

"Serena? Vypadá jako ty opičky, co jsou v zoo a mají červené zadky. Kdyby si tyhle opice vzaly červené kalhotky, vypadaly by přesně jako ona na kurtu," urazil legendu devětačtyřicetiletý moderátor.

Zatímco Luciano Passirani si mohl po slovní inzultaci Lukaka okamžitě balit kufry, Banciu vyvázl s podstatně menším trestem. Od vedení televize dostal pokutu 1700 eur (asi 44 tisíc korun).

Vedení populární stanice celý incident odsoudilo v prohlášení, kde jeho jednání označuje za "vrcholný projev rasismu". "Otroctví bylo mimo jiné úzce spjato s tím, že lidé s tmavou pletí byli přirovnáváni k opicím. A proto je toto bráno jako extrémní projev rasismu," píše vedení stanice.

Radu Banciu patří v Rumunsku k populárním moderátorům. Jak moc mu tato epizoda pověst zkazí, to lze jen těžko odhadovat. V minulosti byla z několika rasistických útoků nařčena další velká osobnost Rumunska a bývalý tenista Ilie Nastase.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články