Hlavní obsah

Hoďte mu deset banánů! Komentátor šokoval rasistickou narážkou na Lukakua. Ihned byl vyhozen

Ofenzivní eso Interu Milán, příštího soupeře Slavie v Lize mistrů, Romelu Lukaku se po svém příchodu do Itálie stal několikrát terčem rasistických útoků. Skandálem skončilo i vystoupení spolukomentátora kanálu TopCalcio24 Luciana Passiraniho.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Útočník Interu Romelu Lukaku (vpravo) v utkání proti Udine.

Článek

Ten ve studiu pěl na Lukakua samou chválu, svoji řeč ale zakončil tak, že si nadobro zavřel dveře do této televizní stanice.

„Hodně se mi líbí, protože patří k těm nejsilnějším. Hráči, jako je on, mají něco navíc. Dávají góly a táhnou tým," chválil Passirani svalnatého belgického forvarda.

A pokračoval: „Když jde jeden na jednoho, jste mrtvý, povalí vás na zem. Nezbývá, než mu hodit deset banánů, ať má co jíst."

V tom konverzaci rázně utnul režisér Fabio Ravezzani, který se za nevhodnou rasistickou narážku s banány divákům omluvil a následně ujistil, že Passirani už se na obrazovce stanice nikdy neobjeví.

I Passirani se později za svá slova omluvil s tím, že mělo jít jen o vtip.

Lukaku se po přestupu z Manchesteru United do Interu nestal obětí rasismu poprvé. Už při zápase Serie A proti Cagliari na něj fanoušci soupeře při zahrávání pokutového kopu, z něhož rozhodl o výhře 2:1, bučeli a dělali opičí skřeky.

Reklama

Související témata: