Hlavní obsah

Myslet si, že se vrátím do své nejlepší formy, by bylo naivní, netají se Murray pochybami

Ču-chaj/Praha

Byly chvíle, kdy si myslel, že už si tenis nezahraje. Dokonce už uvažoval nad rozlučkou s kariérou. Operace bolavé kyčle naštěstí jeho odchod do sportovního důchodu oddálila a Andy Murray už je zase zpátky na kurtu. Tento týden si opět vyzkouší dvouhru, avšak přehnané cíle si nedává. jak sám říká, je rád, že ještě může hrát.

Foto: Sport.cz

Andy Murray.

Článek

Když na začátku roku Andy Murray oznamoval, že ho bolavá kyčel trápí dál, měl slzy v očích. Nevěděl, jestli nebude muset ukončit kariéru. Netušil, jestli mu operace pomůže a jestli se po ní bude moci vrátit na kurty. Vše ale naštěstí dopadlo dobře a trojnásobný grandslamový vítěz se už v červnu představil po boku Feliciana Lópeze ve čtyřhře a turnaj v Queen´s Clubu s ním vyhrál.

Minulý měsíc si pak zkusil zahrát už i dvouhru, a i když v Cincinnati i Winston Salemu vypadl hned v úvodním kole, rozhodně se tím neznepokojoval. Dokázal se vrátit, a to je hlavní. Teď se britský tenista vydal do Asie, kde se tento týden představí na turnaji v čínském Ču-chaji, příští týden by měl hrát v Pekingu a ten další pak v Šanghaji, kam obdržel divokou kartu.

Přehnané cíle si bývalá světová jednička rozhodně nedává. Podle svých slov si není jistý tím, jestli se mu podaří dostat zpátky do své nejlepší formy. „Bylo by to naivní a trochu hloupé si to myslet,“ prohlásil Murray na webu BBC. „Co se týče mých schopností, stále mohu být na nejvyšší úrovni, ale nevím, jestli je možné opět dosáhnout fyzicky tak vysoké úrovně, abych byl tak konkurenceschopný,“ vysvětloval.

„Mé tělo si teď musí zvykat na herní tempo, bude ještě hodně dlouho trvat, než se moje fyzička zlepší,“ dodal s tím, že proto se nyní rozhodl zúčastnit se tolika turnajů. Dokud uvidí prostor pro zlepšování, bude makat, avšak kdyby se tento proces zastavil, prý by začal přemýšlet co dál.

„Tenis byl vždy součástí mého života, ale uvědomil jsem si, že zdraví je ve skutečnosti tím nejdůležitějším, abych mohl vést šťastný život. Vždy jsem si říkal, jak bych mohl bez tenisu být? Když jsem ho ale nemohl hrát, věnoval jsem se mnohem více své rodině a přátelům a bylo to také skvělé,“ dodal Murray, který se v úterý v úvodním kole střetne s Američanem Tennysem Sandgrenem a má mu co oplácet. Spolu se střetli totiž nedávno ve Winston Salemu a Murray prohrál po velké bitvě 6:7 a 5:7.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články