Hlavní obsah

Sabalenková - Riskeová 6:3, 3:6, 6:1Sabalenková dala Riskeové 18 es a obhájila titul ve Wu-chanu

Aktualizováno

Osmnáct es nasázela Aryna Sabalenková americké tenistce Alison Riskeové ve finále elitního turnaje ve Wu-chanu a obhájila loňský titul. Jednadvacetiletá Běloruska finálový duel vyhrála 6:3, 3:6, 6:1. Doublu se ale dnes v Číně Sabalenková nedočkala, protože poslední duel čtyřhry s Belgičankou Elise Mertensovou prohrály.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Aryna Sabalenková se raduje z vítězného míče

Článek

Sabalenková startovala ve Wu-chanu podruhé a opět vybojovala trofej. Nezaváhala ani ve dvanáctém tamním zápase, v němž drtila semifinálovou přemožitelku Petry Kvitové servisem. Riskeovou porazila i potřetí a opět po třísetové bitvě.

"Podání bylo hodně důležité, protože od základní čáry Alison hraje bezvadně. Servis je moje velká zbraň. Na druhou stranu přináší to dvojchyby, ale když je es osmnáct, je to ok," řekla Sabalenková.

Dnešní titul je pro ni druhým v sezoně a čtvrtým v kariéře. Čtrnáctá hráčka žebříčku letos ovládla i první turnaj roku v Šen-čenu, kde ve finále porazila právě Riskeovou. Na začátku ledna to bylo také ve třech setech.

Ve Wu-chanu je druhou dvojnásobnou šampionkou po Kvitové, které patřil premiérový ročník v sezoně 2014 i turnaj o dva roky později. Na finále čtyřhry ale rodačce z Minsku už síly nezbyly a s Mertensovou podlehly 6:7, 2:6 čínsko-ruské dvojici Tuan Jing-jing, Veronika Kuděrmětovová.

V Taškentu slaví přemožitelka Plíškové

Tenisový turnaj v Taškentu ovládla Belgičanka Alison Van Uytvancková. Jednašedesátá hráčka žebříčku v pátek vyřadila Kristýnu Plíšková a dnes zvládla i své čtvrté finále na okruhu WTA. Se Soranou Cirsteaovou z Rumunska si poradila po téměř dvou a půl hodinách 6:2, 4:6 a 6:4.

Pětadvacetiletá Van Uytvancková předchozí tituly slavila letos i loni v Budapešti a v roce 2017 v Québecu, přičemž všechny turnaje se hrály na tvrdém povrchu. V novém vydání žebříčku se někdejší 37. hráčka světa vrátí do první padesátky.

WU-CHAN v Číně (tvrdý povrch, dotace 2 828 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Sabalenková (9-Běl.) - Riskeová (USA) 6:3, 3:6, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Tuan Jing-jing, Kuděrmětovová (Čína/Rus.) - Mertensová, Sabalenková (Belg./Běl.) 7:6 (7:3), 6:2.
TAŠKENT (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Van Uytvancková (3-Belg.) - Cirsteaová (8-Rum.) 6:2, 4:6, 6:4.

Reklama