Hlavní obsah

Pocta pro českou hvězdičku! Forejtek byl vybrán na Turnaj mistrů, pomáhal i Federerovi

Londýn/Praha

Sezona snů. Jinak se uplynulých deset měsíců z pohledu české tenisové hvězdičky Jonáše Forejtka nazvat nedá. Grandslamové juniorské deblové tituly z Australian Open i Wimbledonu, singlový na US Open, posun na první místo, klíčový podíl na daviscupovém vítězství nad Bosnou. A třešnička na závěr. Pozvání na Turnaj mistrů...

Foto: Sport.cz

Jonáš Forejtek patří mezi největší talenty českého tenisu.

Článek

Patří mezi největší talenty současného juniorského tenisu. Spanilá jízda Jonáše Forejtka letošní sezonou dostala tu nejlepší možnou tečku. Osmnáctiletý hráč byl vedením ATP pozván jako sparingpartner pro tenisovou smetánku, která bojuje v Londýně o poslední prestižní trofej na Turnaji mistrů.

A to není vše. Plzeňskému rodákovi se navíc dostalo pocty nejvyšší, když dostával do formy Rogera Federera! „Dostal jsem od vedení ATP nabídku, abych buď první nebo druhý týden jel trénovat jako hitting partner. Vybral jsem si ten první, jelikož si myslím, že se během něj více trénuje," říká pro Tenisový svět český talent.

Jonáši Forejtkovi patří v žebříčku ATP 515. příčka, na juniorských, a nyní challengerových turnajích se pochopitelně nemá možnost potkat s absolutní tenisovou elitou. O to víc si možnosti být po boku hvězd váží. A když na druhé straně kurtu stojí dvacetinásobný grandslamový šampion Roger Federer, k dokonalosti pak nechybí nic.

„Všechny tréninky domlouvá jeden z manažerů ATP. Podle toho, co daní hráči potřebují. Byla to určitě velká zkušenost si s nimi zahrát. Viděl jsem, jak trénují a jak to na takovém turnaji vypadá. Jsem hodně rád, že jsem tam jel, " líčil životní zážitek český talent.

Forejtek letošní sezonu zahájil juniorským grandslamovým titulem na Australian Open po boku dalšího velkého talentu Dalibora Svrčiny, stejný výsledek, tentokrát s Jiřím Lehečkou, vystřihl o pár měsíců později ve Wimbledonu, aby vše završil nejcennějším triumfem ve dvouhře na US Open.

Osmnáctiletý mladík se poté stal klíčovou postavou daviscupového utkání proti Bosně a Hercegovině, kdy se při své premiéře postaral o klíčové dva body. "Ten kluk tam byl hozený, hrál to poprvé za důležitého stavu. Dokázal, že je zaslouženě prvním juniorem světa a myslím, že bude patřit do světové špičky. O tom jsem přesvědčený," ocenil Forejtkův výkon kapitán Jaroslav Navrátil.

I když tenisová smetánka tento týden sezonu zakončí, Jonáš Forejtek si ještě vyzkouší challenger v Helsinkách.

Reklama

Související témata: