Hlavní obsah

To myslíte vážně, nebo je to vtip? Nadala po prohře rozzlobila otázka novináře

Tak hladkou porážku Rafaela Nadala v úvodním utkání na Turnaji mistrů asi nikdo nečekal. Světová tenisová jednička poprvé v kariéře nestačila na Němce Alexandera Zvereva a prohrála s ním ve dvou setech 2:6 a 4:6. Devatenáctinásobný grandslamový vítěz se nehodlal vymlouvat a uznal, že soupeř byl lepší. Avšak naštvalo ho, když se ho novináři zeptali, zda jeho výkon nemohla ovlivnit nedávná svatba. "To jsou hovadiny," rozčílil se.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rafael Nadal na úvod Turnaje mistrů v Londýně klopýtl.Video: sntv

 
Článek

I když se na Turnaj mistrů kvalifikoval již hodněkrát, účast často musel rušit kvůli zraněním. Málem to tak dopadlo i letos. Rafael Nadal měl na nedávném turnaji v Paříži problémy s břišními svaly, a tak raději ani nenastoupil do semifinále. Chtěl se šetřit právě na prestižní turnaj v Londýně, ze kterého mu stále v jeho sbírce chybí titul.

Jenže tréninkové manko se projevilo hned v úvodním utkání. Nadal v něm nestačil na obhájce titulu Zvereva. S německým mladíkem prohrál hladce 2:6 a 4:6. Vymlouvat se na své nedávné zdravotní trable ale španělský tenista rozhodně nechtěl. Uznal, že soupeř byl lepší.

„Necítil jsem v břiše žádnou bolest,“ prohlásil Nadal na webu ATP. „To je ale jediná dobrá zpráva. Saša hrál výborně, zatímco mně to nešlo. Mohl bych hledat výmluvy a důvody, kvůli kterým tomu tak bylo, ale nebudu. Jediným vysvětlením je to, že jsem nebyl na kurtu dost dobrý,“ přiznal antukový král.

„Jestli tady chci uspět, tak budu muset hrát v příštím zápase mnohem lépe,“ uvědomoval si devatenáctinásobný grandslamový vítěz, kterého poté rozčílil novinář, který se ho tázal, zda jeho výkon nemohla ovlivnit nedávná svatba. Zda ho to nemohlo rozptýlit a vyvést z koncentrace. „To myslíš vážně, nebo je to vtip?“ ptal se Nadal tazatele nakvašeně.

Ten mu potvrdil, že se o legraci rozhodně nejedná. Nadal se mu tedy poté snažil vysvětlit, že je to nesmysl, aby ho po patnáctileté známosti ovlivnila výměna prstýnků. „Jsou to hovadiny,“ dodal a ukončil tiskovou konferenci v anglickém jazyce. Ve středu světovou jedničku čeká ve skupině utkání proti Danillu Medveděvovi z Ruska.

Reklama