Hlavní obsah

Nejhorší tenista v historii! Za zápas neuhrál ani bod, směje se mu celý svět

Praha

Ne, tohle není vtip. Opravdu se to stalo. Ukrajinský tenista Artem Bahmet prohrál v kvalifikaci na turnaj ITF Futures v Dauhá zápas s Thajcem Krittinem Koaykulem za 22 minut dvakrát 0:6. Ale to by nebylo to nejhorší. Za celý zápas totiž zoufalý borec neuhrál jediný míč. Není tak divu, že záběry na jeho "tenisové umění" obletěly celý svět.

Foto: Sport.cz

Artem Bahmet bojoval o svůj první bod statečně, leč marně

Článek

Pro srandu by byl s největší pravděpodobností i na amatérském klání nejnižší kategorie. Přesto se ukrajinský tenista Artem Bahmet zúčastnil kvalifikace o účast na turnaji ITF Futures v Dauhá. Zda svůj počin myslel vážně, nebo šlo spíše o recesi, zůstává otázkou.

Ukrajinský borec totiž tenisové náčiní zjevně v rukou mockrát nedržel. Jestli vůbec. Na kurtu byl totiž rád, že aspoň párkrát žlutou kouli trefil na druhou polovinu kurtu.

Během duelu s Koaykulem, jemuž patří pozice ve čtrnácté stovce žebříčku, totiž ztratil všech 48 výměn, což je minimum, které lze v zápase odehrát.

Nutno říct, že jeho thajský soupeř měl slitování. Se statečným Ukrajincem si vyměnil aspoň pár přátelských výměn a zamířil do sprch. I když ta v tomto případě rozhodně potřeba nebyla.

Čtyřiadvacetiletý Koaykul tak mohl s jistou nadsázkou slavit tzv. "zlatý zápas", neboli utkání, ve kterém neprohrál ani fiftýn.

Zaplať a můžeš hrát

Nabízí je celkem jasná otázka. Jak je možné, že se tenista, který má problémy trefit míč, zúčastní profesionálního turnaje? Odpověď je jednoduchá. Podle pravidel může v této kategorii turnajů hrát každý, kdo má potřebnou registraci a zaplatí 27 liber. (cca 800 kč)

Jedno však ukrajinskému hráči upřít nelze. I přes od začátku ztracený boj se snažil až do posledního okamžiku vyhrát svůj první bod na profesionálním turnaji. Bohužel pro něj, marně.

Fanoušky však jeho počínání zaujalo. "Vida, pořád mám šanci začít moji profesionální kariéru," psal jeden z nich na sociálních sítích. "Zajímavá úroveň tenisu na první kolo kvalifikace turnaje v Dauhá. Hrál bych lépe, kdybych byl opilý," přisadil si další.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová dnes 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.