Hlavní obsah

Šílený Zverev! Německý tenista před očima legendy běsnil, pak se sesypal

Má to být sezona, ve které konečně zaútočí na vysněný grandslamový titul a definitivně tak potvrdí pověst očekávané budoucí superstar. Rok 2020 však Alexander Zverev zrovna s velkou parádou nezahájil. Kromě jeho porážky na ATP Cupu s domácím Alexem De Minaurem se bude vzpomínat i na další moment, který ke cti mladého Němce zrovna neslouží.

Foto: Sport.cz

Alexender Zverev během utkání s domácím De Minaurem

Článek

Pořádně těžkou skupinu vyfasovali němečtí tenisté na ATP Cupu. Kromě domácí Austrálie zde mají ještě Řecko s vítězem Turnaje mistrů Stefanosem Tsitsipasem či Kanadu, ve které pro změnu úřaduje dvojice očekávaných hvězd budoucnosti Shapovalov, Auger-Aliassime.

A hned v první den tak Němci narazili na domácí tým. Na úvod si dle očekávání poradil Nick Kyrgios s Janem-Lennardem Struffem a Alexander Zverev byl tak postaven před jasný úkol - zdolat osmnáctiletý australský drahokam Alexe De Minaura.

V první setu to vycházelo. Zverev vyhrál sadu 6:4, ve druhé dokonce vedl 3:1 a vše nasvědčovalo tomu, že svůj úkol splní. Pak se však tenistovi s ruskými kořeny začalo vše sypat. De Minaur podporován nadšenými fanoušky vyhrál druhý set v tiebreaku a srovnal na 1:1.

A to bylo na Zvereva moc. Na lavičce před zraky nehrajícího kapitána a legendy německého tenisu Borise Beckera na několikrát rozmlátil raketu. Se šestinásobným grandslamovým vítězem navíc během střídání stran prakticky nekomunikoval, na jeho rady většinou nereagoval ani pohledem.

A další vývoj se tak dal očekávat. Zcela rozhozený rodák z Hamburku zbytek zápasu vůbec nezvládl. Brzy prohrával 0:4, sadu ztratil 2:6 a Německo tak úvodní duel skupiny prohrálo.

Reklama