Hlavní obsah

Unikátní gesto Vondroušové s Bencicovou. Česká a švýcarská hvězda se vytasily s netradičním nápadem

Klobouk dolů. Taková kreativita, kterou se blýskly švýcarská hvězda Belinda Bencicová a český tenisový drahokam Markéta Vondroušová, se opravdu jen tak nevidí. Obě hráčky totiž našly zcela unikátní způsob, jak pomoci Austrálii, kterou už řadu týdnů devastují ničivé požáry.

Foto: Sport.cz

Markéta Vondroušová má před sebou velkou výzvu.

Článek

Ve sportu to není věc nijak neobvyklá. Napříč všemi odvětvími se snaží hráči a hráčky pomáhat ve prospěch celé řady charitativních akcí. Jen pro příklad: Hokejisté věnují do dražeb puky, hokejky, fotbalisté dresy, kopačky, basketbalisté se zase prezentují akcí "Každý koš pomáhá".

A ani tenisový svět nezůstává pozadu. Řada hráčů a hráček tak přispívá na oběti požárů tím, že za každé trefené eso přispějí určitou částkou. U Karolíny Plíškové, které se ne náhodou přezdívá ´esová královna´ je to zvlášť cenný postoj.

Zcela jinak a naprosto logicky k celé věci přistoupila světová osmička Belinda Bencicová, ke které se s chutí přidala i Markéta Vondroušová. Ani jedna z tenistek se totiž navzdory své příslušnosti k tenisové elitě nemůže pochlubit špičkovým servisem, o esech nemluvě.

Peníze za každou dvojchybu

A tak to obě hráčky pojaly po svém. Švýcarka se slovenskými kořeny totiž zaplatí dvě stě dolarů ne za každé eso, ale každou dvojchybu, kterou během turnajů v Adelaide a na Autralian Open spáchá.

Foto: Sport.cz

Belinda Bencicová přišla s netradičním nápadem

"Je mi strašně smutno a mé srdce krvácí, když vidím zprávy o hrůzných požárech v Austrálii. Už jsem samozřejmě finančně přispěla na pomoc obětem, ale chci udělat víc. Na následujících turnajích v Adelaide a na Australian Open dám za každou dvojchybu, kterou udělám, 200 dolarů. Nejsem zvlášť dobrá ve střílení es, v dvojchybách jsem v tomto ohledu mnohem úspěšnější," prokázala smysl pro ironii Švýcarka.

A dodala. "Aspoň na sebe nebudu tak naštvaná, když mi nepůjde podání," má jasno Bencicová. Krok své soupeřky okamžitě následovala i česká hvězda Markéta Vondroušová, která své protivnice ničí mnohem více pestrou hrou než drtivým servisem. "Přidávám se," psala na sociálních sítích rodačka ze Sokolova.

Později v tiskové zprávě pro česká média svůj počin ještě více rozvedla. "Za každou dvojchybu věnuji dvě stě dolarů. Dělám jich rozhodně víc než es, takže tímto snad budu moci přispět více," vysvětluje s lehkým úsměvem, neboť si uvědomuje vážnost situace.

"Tady v Adelaide to není moc poznat, ale vím, že v jiných oblastech je to strašný. Jde o velkou katastrofu a jsem ráda, že mohu alespoň trochu přispět lidem, kteří jsou požáry zasaženi," uzavírá Markéta Vondroušová.

Reklama