Hlavní obsah

Španělsko - Austrálie 2:0Ve finále ATP Cupu se utkají Nadal s Djokovičem

Ve finále prvního ročníku ATP Cupu se v neděli střetnou týmy nejlepších tenistů světového žebříčku Španěla Rafaela Nadala a Srba Novaka Djokoviče. Oba v dnešních semifinálových duelech v Sydney získali rozhodující body - Nadal dotáhl Španěly k vítězství nad domácí Austrálií, Djokovič pečetil vítězství Srbska nad Ruskem.

Článek

Světová dvojka Djokovič vybojoval klíčový druhý bod po vítězství 6:1, 5:7, 6:4 nad Daniilem Medveděvem. Navázal tak na výhru Dušana Lajoviče 7:5, 7:6 nad Karenem Chačanovem. Na konečných 3:0 pak Srbové upravili výsledek ve čtyřhře.

"Byl to mimořádný zápas. Daniil je jedním z nejlepších hráčů na světě a dnes ukázal proč," ocenil finalistu loňského US Open Djokovič. Dvaatřicetiletý Srb po vítězství oznámil, že nebude příští týden startovat na novém turnaji ATP v Adalaide. Od pondělí 20. ledna bude na Australian Open usilovat o obhajobu titulu a celkově osmý triumf z Melbourne.

Nadal v pátečním čtvrtfinále utrpěl s Belgičanem Davidem Goffinem první porážku na turnaji, dnes byl ale opět spolehlivý. V souboji týmových jedniček devatenáctinásobný grandslamový šampion porazil Alexe de Minaura 4:6, 7:5, 6:1 a rozhodl tak po výhře Roberta Bautisty 6:1, 6:4 nad Nickem Kyrgiosem duel ještě před čtyřhrou.

Španělé budou v neděli bojovat o unikátní týmový double, neboť před několika měsíci vyhráli v Madridu první ročník Davis Cupu v novém turnajovém formátu.

Tenisový turnaj mužských týmů ATP Cup v Sydney - semifinále:
Srbsko - Rusko 3:0
Lajovič - Chačanov 7:5, 7:6 (7:1)
Djokovič - Medveděv 6:1, 5:7, 6:4
Troicki, Čačič - Gabašvili, Kravčuk 6:4, 7:6 (9:7)
Španělsko - Austrálie 3:0
Bautista - Kyrgios 6:1, 6:4
Nadal - De Minaur 4:6, 7:5, 6:1
Nadal - Guccione, Peers 6:2, 6:7 (6:8), 10:4

Reklama

Související témata: