Hlavní obsah

Grandslamová šampionka se po mateřské vrátila vítězně. Jeden z mimořádných dnů v mém životě, přiznala

Další vítězný návrat po mateřské pauze. Po Kateryně Bondarenkové se ve skvělé formě na kurty vrátila i další tenisová maminka. Sania Mirzaová spolu s Nadijou Kičenokovou zvládla úspěšně první kolo čtyřhry na turnaji v Hobartu a po více než dvouleté přestávce se radovala z výhry na kurtech.

Foto: Sport.cz

Sania Mirzaová si po výhře plácla se synem.

Článek

O svém návratu na kurty mluvila, ještě když byla těhotná. Věřila, že dokáže tenis skloubit s výchovou dítěte stejně jako její kolegyně Serena Williamsová nebo Victoria Azarenková. Již několik týdnů po porodu syna začala Sania Mirzaová s cvičením a rok a čtvrt po jeho narození už zase válí v deblu.

Šestinásobná grandslamová vítězka se na kurty vrátila na turnaji v Hobartu a spolu s Nadijou Kičenokovou úspěšně zvládla úvodní kolo, když porazily pár Oksana Kalašnikovová, Miju Katová 2:6, 7:6 a 10:3. Jejich dalšími soupeřkami budou ve čtvrtfinále Christina McHaleová a Vania Kingová.

„Dnešek byl jedním z mimořádných dnů v mém životě. Moji rodiče a můj malý chlapeček mi fandili v mém prvním zápase po necelých dvou a půl letech. Navíc jsme ho s mou parťačkou Nadijou dokázaly vyhrát. Jsem vděčná. Děkuji všem za zprávy, za podporu a lásku, kterou dostávám,“ napsala Mirzaová po utkání na sociální sítě.

Indická tenistka zároveň potvrdila, že se zúčastní Australian Open, na němž už dvakrát slavila titul. Poprvé to bylo ve smíšené čtyřhře, kterou ovládla spolu se svým krajanem Mahešem Bhúpathím a v roce 2016 se radovala podruhé, když vyhrála s Martinou Hingisovou. Bývalá světová jednička v deblu by se zde měla letos představit právě s Kičenokovou, se kterou nyní hraje, a v mixu s Rohanem Boppanou.

Reklama