Hlavní obsah

Mimořádná událost! Světová jednička se vrací po sedmi letech na kurty. Narazí na Češky?

Tenisoví fanoušci se brzy dočkají mimořádné události. Už za týden se po sedmileté pauze vrátí na profesionální okruh WTA bývalá světová jednička Kim Clijstersová. Velký comeback naplánovala Belgičanka na turnaj v Dubaji, který začíná 17. února.

Foto: Sport.cz

Kim Clijstersová se těší na návrat.

Článek

Šestatřicetiletá šampionka se původně chtěla vrátit na kurty už na začátku ledna, ale kvůli zranění kolena musela své plány přehodnotit. Očekávala, že bude moct nastoupit až v březnu v mexickém Moterrey, ale nyní už se cítí fit a jejímu startu v Dubaji nic nebrání.

„Přijímám divokou kartu do Dubaje. Jsem opravdu nadšená, že se můžu vrátit na kurty a hrát zase zápasy. Už se nemůžu dočkat, až se vrátím ke hře, kterou tolik miluju. Až se zase ukážu před fanoušky - podpora, které se mi od oznámení comebacku dostalo, byla ohromující," řekla Clijstersová oficiálním stránkám WTA.

Na elitním turnaji se může těšit na ty nejlepší soupeřky, účast přislíbily Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Naomi Ósakaová, Angelique Kerberová, Simona Halepová či čerstvá šampionka Australian Open Sofia Keninová.

Otázka aktuální výkonnosti čtyřnásobné grandslamové šampionky je samozřejmě velkou neznámou, nicméně už v minulosti ukázala, že velké comebacky umí.

Poprvé ukončila kariéru už ve 23 letech kvůli opakovaným zdravotním problémům a touze založit rodinu. Za dva roky se ale do tenisu vrátila už coby matka dcery Jady a hned vyhrála US Open a stala se vůbec první nenasazenou hráčkou v historii, které se povedlo v New Yorku triumfovat.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Petře Kvitové přibude na okruhu WTA silná soupeřka.

Titul také rodačka z Bilzenu za rok obhájila. Před sedmi roky se s kariérou rozloučila podruhé. Od té doby přivedla na svět ještě syny Jacka a Blakea.

Reklama

Související témata: