Hlavní obsah

Nadal - Fritz 6:3, 6:2Nadal potřetí ovládl turnaj v Acapulcu, triumfovala i Watsonová

Acapulco (Mexiko)
Aktualizováno

Španěl Rafael Nadal vyhrál potřetí tenisový turnaj v Acapulcu. Druhý hráč světa ve finále porazil nenasazeného Američana Taylora Fritze 6:3, 6:2. V ženské dvouhře zvítězila britská tenistka Heather Watsonová, která se dočkala triumfu na WTA Tour po čtyřech letech. Ve finále zdolala sedmnáctiletou Kanaďanku Leylah Fernandezovou 6:4, 6:7, 6:1.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih vítězného zápasu Nadala proti Fritzovi na trunaji v AcapulcuVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Nadal získal 85. titul na okruhu ATP bez ztráty setu. V Acapulcu triumfoval už v letech 2005 a 2013 na antuce, nyní slavil úspěch i na tvrdém povrchu.

"Jsem maximálně spokojený. Odehrál jsem skvělý turnaj od začátku až do konce," řekl třiatřicetiletý Španěl po prvním triumfu v sezoně. "V Acapulcu jsme získal první velký titul v kariéře a je úžasné, že po patnácti letech jsem tu pořád."

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Nadal zvítězil nad Američanem Fritzem poměrem 6:3 a 6:2.

Watsonová vyhrála poprvé od triumfu na jiném mexickém turnaji v Monterrey v březnu 2016. V zápase s Fernandezovou proměnila až desátý mečbol. Pět šancí ukončit duel promarnila v tie-breaku druhého setu a ze čtvrtého titulu v kariéře se mohla nakonec radovat až po dvou hodinách a 46 minutách.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Heather Watsonová z Británie v sombréru a s trofejí pro nejlepší ženu turnaje v Acapulcu.

"Bylo to nahoru a dolů. Nepovedlo se mi využít ty mečboly v druhém setu, ale jsem ráda, že jsem se nesložila a vyhrála třetí set," řekla Watsonová. Fernandezovou, která hrála první finále na okruhu WTA, porazila i potřetí v kariéře.

Překvapivý vítěz v Chile

Turnaj v Santiagu de Chile překvapivě vyhrál devatenáctiletý brazilský tenista Thiago Seyboth Wild, kterému přitom ve světovém žebříčku patří až 182. místo. Ve finále porazil druhého nasazeného Nora Caspera Ruuda 7:5, 4:6, 6:3.

Držitel divoké karty Seyboth Wild vyhrál před chilským turnajem na okruhu ATP jen dva zápasy. Na antuce v Santiagu však předloňský vítěz juniorky na US Open zvládl všech pět utkání.

Zdolal i 38. hráče žebříčku Ruuda, který v únoru triumfoval na turnaji v Buenos Aires. Brazilskému mladíkovi pomohlo k finálovému vítězství 17 es i osm odvrácených brejkbolů.

Tenisový turnaj mužů a žen v Acapulcu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 2 000 845 dolarů):
Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Fritz (USA) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Kubot, Melo (2-Pol./Braz.) - Cabal, Farah (1-Kol.) 7:6 (8:6), 6:7 (4:7), 11:9.
Ženy (dotace 275 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Watsonová (7-Brit.) - Fernandezová (Kan.) 6:4, 6:7 (8:10), 6:1.
Čtyřhra - finále:
Krawczyková, Olmosová (2-USA/Mex.) - Bondarenková, Fichmanová (Ukr./Kan.) 6:3, 7:6 (7:5).
SANTIAGO DE CHILE (antuka, dotace 674 730 dolarů):
Dvouhra - finále:
Seyboth Wild (Braz.) - Ruud (2-Nor.) 7:5, 4:6, 6:3.

Reklama

Související témata: