Hlavní obsah

Švýcaři se bouří. Naštvala je animace s Federerem

Bern/Praha

Tenista Roger Federer vinou operace kolena vynechává podstatnou část sezony a návrat chystá až na travnaté kurty. Kvůli tomu se propadá žebříčkem a v pondělí ho na třetí pozici světového žebříčku vystřídal Rakušan Dominic Thiem. ATP si ke změně v pořadí připravilo animaci, na které osmatřicetiletý mnohonásobný grandslamový šampion padá z pomyslného stupínku vítězů. Švýcarským fanouškům takový humor nevoní a na sociálních sítích se bouří, podle nich organizace přestřelila a k nejlepšímu tenistovi všech dob se chová neuctivě.

Foto: Halden Krog, ČTK/AP

Švýcarský tenista Roger Federer

Článek

Švýcarský elegán Roger Federer se v nejlepší trojce světového tenisu držel 750 týdnů v řadě. Naposledy ovšem nastoupil na Australian Open. Tam se probojoval do semifinále, ve kterém padl s Novakem Djokovičem. Pak už ale přišla vynucená pauza, artroskopie a plán vrátit se až na travnaté turnaje.

Propad žebříčkem se dal tedy očekávat. Prozatímního životního maxima v žebříčkovém postavení tak dosáhl šestadvacetiletý rodák z Vídeňského Nového Města Dominic Thiem. ATP Tennis TV si k této příležitosti připravilo humornou animaci na sociální sítě. Nevinný vtípek? Švýcarští tenisoví fanoušci jsou jiného názoru.

„Toto si dvacetinásobný grandslamový šampion nezaslouží!" píše například jeden z nich v komentářích. „Ostuda pro tenis!" křičí další z nich. A nejsou zdaleka jediní. Švýcaři na svůj tenisový klenot zjevně nedají dopustit.

Federer v důsledku operace zmeškal turnaj v Dubaji a vynechá ještě podniky v Indian Wells, Bogotě, Miami a také grandslamové French Open.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori