Hlavní obsah

Hříšník se vrací. Talentovanému tenistovi přerušil kariéru kokain, teď se pokusí znovu prorazit

Geelong/Praha

Jako junior patřil k nejlepším. Ovládl juniorské US Open ve dvouhře i čtyřhře a pomalu se začal prosazovat i mezi profesionály. Avšak pak jeho kariéru přerušil trest. Omar Jasika ho dostal za užití kokainu. Trest mu teď vyprší a australský tenista se už nemůže dočkat, až se po dvou letech opět představí na kurtech.

Foto: Sport.cz

Omar Jasika.

Článek

I když jeho jméno v žebříčku momentálně nefiguruje, Omar Jasika doufá, že už brzy zase bude. Dva roky totiž nesměl hrát. V prosinci 2017 byl při testech v jeho těle nalezen kokain a v březnu dalšího roku mu byla na dva roky zastavena činnost. Teď se po vypršení trestu hodlá australský mladík na kurty vrátit a ukázat svou dobrou stránku.

„Chtěl bych letos udělat krok vpřed a vylepšit si jméno,“ prohlásil Jasika na webu tennisworldusa.org. „Myslím, že trest byl pro mě dobrý, protože jsem si díky němu uvědomil, jak moc mi tenis chybí,“ vysvětloval bývalý dvě stě devětatřicátý hráč světa, který se chystá začít na turnajích Futures před domácími diváky.

Jasika očekává, že to pro něj nebude vůbec lehké. „Není snadné být tenistou. Bude pro mě hodně obtížné nastoupit proti rozjetým hráčům, ale doufejme, že se do toho dokážu brzy dostat,“ líčil dál tenista, který zářil mezi juniory a odborníky byl považován za obrovský talent.

Juniorské US Open ovládl Jasika v roce 2014. Přemožitele nenašel ve dvouhře, ale ani ve čtyřhře, kde se z titulu radoval spolu se svým parťákem Japoncem Naoki Nakagawaou. Stal se tehdy prvním hráčem, který po osmadvaceti letech v jednom roce vyhrál obě kategorie na US Open.

Reklama