Hlavní obsah

Strach z koronaviru se šíří dál! Tenisový turnaj v Indian Wells se neuskuteční

Indian Wells/Praha

Strach z nebezpečí šíření koronaviru už naplno zasáhl i tenisový svět. Velký turnaj mužů a žen s bezmála desetimilionovou dolarovou dotací v mužském pavouku a devítimilionovou v ženské části v americkém Indian Wells, který je považován za nejprestižnější akci po grandslamech, se neuskuteční. Organizátoři ho jen pár hodin před začátkem zrušili.

Foto: Henry Romero, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal.

Článek

"Jsme samozřejmě zklamaní, že turnaj nebude, ale zdraví všech je na prvním místě," řekl ředitel turnaje a bývalý čtvrtý hráč světa Tommy Haas. Uvedl, že organizátoři jsou připraveni turnaj uskutečnit v jiném termínu, což je ale vzhledem k horkým teplotám v létě a nabitému kalendáři málo pravděpodobné.

Dnes měla být zahájena kvalifikace a od středy první kolo hlavní soutěže žen. O den později by vstoupili do podniku kategorie Masters muži. Vítězové dvouher by z celkové dotace 17 milionu dolarů dostávali prémii 1,36 milionu.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič na loňském turnaji v Indian Wells - ilustrační foto.

Většina hráčů už je v dějišti turnaje včetně českých favoritek. Karolína Plíšková tam letěla v sobotu, Petra Kvitová v neděli v den svých třicetin. Konat se nebude ani úterní charitativní akce Rafaela Nadala. Se Španělem se jí měli zúčastnit například Rakušan Dominic Thiem nebo Rus Daniil Medveděv.

Loni přišlo do areálu rekordních 475 tisíc fanoušků. Diváci buď dostanou vstupné zpět, nebo lístky vymění za vstupenky na další rok.

Dosud bylo zrušeno jen pár menších turnajů v Číně a Itálii, v zemích nejvíce zasažených oblastí koronavirem. Otázkou je, zda je ohrožen i turnaj v Miami, který následuje po Indian Wells, nebo květnové antukové Roland Garros.

"Rozhodnutí rozumíme. Zatím je brzy spekulovat o dalších turnajích. Situaci pozorně monitorujeme," řekl šéf ženského okruhu WTA Steve Simon.

Reklama