Hlavní obsah

Kvitová burcuje fanoušky: Musíme držet pohromadě, virus porazíme!

Praha

Zažila chvíle, na které nikdy nezapomene. Když Petru Kvitovou napadl v prosinci roku 2016 v jejím bytě dnes již odsouzený Radim Žondra a držel ji nůž pod krkem, změnily se české hvězdě priority. To tenistka potvrdila i nyní, když se svět potýká s rychle se šířícím koronavirem. "Jsme jen tenisté, naše práce není tak důležitá," psala wimbledonská šampionka na sociálních sítích.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Vítězné gesto Petry Kvitové během semifinále v Dauhá.

Článek

Doma má dva grandslamové tituly, vyhrála dalších 25 turnajů, tenisem si vydělala téměř 32 milionů dolarů. Pobíhání mezi lajnami však pro Kvitovou už dávno není středem života. A tak ani rušení tenisových turnajů nemohlo čerstvě třicetiletou tenistku rozhodit.

"Je na čase opustit Indian Wells a vrátit se zpátky do Evropy. Byl to tady v Kalifornii opravdu neskutečný víkend. Ale jsem šťastná, když vidím, že zdraví a bezpečnost hráčů, organizátorů a fanoušků je na prvním místě. My jsme jen tenisté, naše práce není tak důležitá jako těch, co bojují s nákazou v první linii. Zase budeme hrát, takže prosím, zůstaňte v klidu a starejte se jeden druhého. To je správná cesta, jak virus zvládnout. Pak se brzy vrátíme," psala na sociálních sítích česká superstar.

Mezinárodní tenisová federace prozatím přerušila všechny soutěže do 20. dubna. "WTA spolupracuje s hráčkami a organizátory turnajů a další rozhodnutí padne před začátkem antukové evropské série," uvedla v prohlášení WTA. Podle posledních informací je však velmi pravděpodobné, že se neodehraje ani pražský turnaj ve Stromovce, který měl začít 27. dubna.

Nejistý zůstává i osud grandslamových turnajů French Open (začíná 24.5.) a Wimbledonu (29.6.). Ve hře je jak zrušení obou podniků, tak jejich odehrání bez fanoušků.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík