Hlavní obsah

Americkou tenistku testovali na doping. Není to teď bezpečné, zlobil se její manžel

Atlanta/Praha

Sezona je přerušena, turnaje se nehrají. Přesto se tenisté nevyhnou dopingovým kontrolám. Komisaři chodí za hráči domů a tam provádějí testy. V uplynulých dnech byli třeba u Alison Riskeové. Jejímu manželovi se to však vůbec nelíbilo, neboť za situace vyvolané pandemií koronaviru považuje takovouto proceduru za velice nebezpečnou.

Foto: Profimedia.cz

Alison Riskeová.

Článek

Dopingoví komisaři tenisty kontrolují nejen na turnajích, ale i u nich doma. Svou práci vykonávají i v době, kdy je sezona přerušena kvůli šíření nákazy Covid-19. Alison Riskeovou navštívili uplynulý týden a americkou tenistku a jejího manžela Stephena Amritraže to poněkud naštvalo.

S odběry teď nesouhlasí. „Máme tu pandemii, ve Spojených státech amerických je nouzový stav, tenisová tour je přerušena, nemáme příliš vycházet ven. Jak je tedy možné, že vás přijdou testovat? Přijde vám to bezpečné? Zaplaťte svým lidem a činnost přerušte, než se začne zase hrát,“ vyzval Amritraž antidopingové agentury na sociálních sítích.

Fanoušci s jeho názorem souhlasí a také nechápou, z jakých důvodů teď probíhají kontroly na doping. Riskeová letos odehrála čtyři turnaje. Nejdál se dostala v Brisbane, kde si zahrála čtvrtfinále. Na Australian Open se dostala do osmifinále, avšak v Dubaji a Dauhá vypadla hned v úvodním kole.

Svou zatím nejúspěšnější sezonu v kariéře zažila Riskeová loni, kdy si na turnajích WTA zahrála tři finále a získala jeden titul. Ve Wimbledonu se dostala až do čtvrtfinále, kde její parádní jízdu zastavila Serena Williamsová. V žebříčku se pak vyšplhala až na osmnácté místo.

Reklama