Hlavní obsah

Federer věnoval na boj s koronavirem milion švýcarských franků

Bern

Roger Federer se připojil ke sportovcům, kteří se rozhodli finančně přispět na boj s pandemií koronaviru. Švýcarský tenista věnoval společně s manželkou Mirkou milion švýcarských franků (asi 26 milionů korun) na pomoc ohroženým rodinám ve své vlasti.

Foto: Sport.cz

Roger Federer věnoval na boj s koronavirem milion švýcarských franků.

Článek

"Všichni teď prožíváme náročné časy a nikdo by neměl zůstat stranou," uvedl osmatřicetiletý rekordman v počtu grandslamových titulů. "Náš příspěvek je jen začátek. Doufáme, že nás budou další následovat a podpoří rodiny, které to potřebují," napsal Federer na twitteru.

Velké finanční částky v posledních dnech věnovali například argentinský útočník Barcelony Lionel Messi a španělský trenér Manchesteru City Pep Guardiola. Každý přispěl milionem eur nemocnicím v Katalánsku. Lékařům v Portugalsku zase pomáhá hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo.

Někdejší první tenista světa se momentálně zotavuje po únorové operaci kolena a svůj návrat na kurty směřoval do Wimbledonu. Tenisová sezona je v současnosti kvůli koronaviru přerušená minimálně do 7. června, odpadla tak celá antuková část.

Švýcarsko eviduje už přes 10 500 lidí nakažených koronavirem a takřka 150 obětí. V zemi platí zákaz shromažďování více osob, zákaz vycházení ale vyhlášen nebyl.

Reklama