Hlavní obsah

Tenistky kvůli koronaviru budou hrát v Montrealu až příští rok

Montreal
Aktualizováno

Tenisová sezona je sice zatím pozastavena do 13. července, už nyní je ale jasné, že se neuskuteční ani srpnový prestižní turnaj žen v Montrealu. Vláda kanadské provincie Québec totiž přijala opatření pro boj s koronavirem, která zakazují konání sportovních či kulturních akcí až do konce srpna. V Montrealu se tak bude až příští rok.

Foto: (sport-pics.cz) Lebeda Pavel / Praha Sparta TK, ČTK

Petra Kvitová během tréninku na Spartě

Článek

Organizátoři Rogers Cupu, jenž se každoročně hraje ve stejném termínu pro muže a ženy střídavě v Torontu a Montrealu, o osudu turnaje jednali s organizací WTA. Dnes se rozhodli, že letos nebude. "Rogers Cup v Montrealu odloží svůj turnaj na rok 2021," stojí v prohlášení na webu WTA.

Turnaj kategorie Premier 5, který v roce 2012 právě v Montrealu vyhrála Petra Kvitová, se měl hrát 10. až 17. srpna.

"Prioritou v této krizové situaci je pro nás bezpečí a blaho našich hráčů, fanoušků, dobrovolníků, partnerů a zaměstnanců, což při rozhodování vezmeme v úvahu," uvedl v pátek ředitel montrealského turnaje Eugéne Lapierre.

Tenisová sezona byla přerušena začátkem března. Kvůli šíření nemoci covid-19 se poprvé od druhé světové války nebude hrát Wimbledon, další grandslam Roland Garros byl přeložen z jara na podzim.

Reklama

Související témata: